Geen rolluiken? 5 manieren om de slaapkamer donkerder te maken

Een donkere slaapkamer is belangrijk voor een goede nachtrust. Te veel licht in de slaapkamer verstoort het slaapritme en is nadelig voor de slaapkwaliteit. Je valt minder snel in slaap, slaapt minder lang en slaapt minder diep. Als jij hier ook last van hebt, is het een goed idee om de slaapkamer donkerder te maken. Maar wat als je geen verduisterende gordijnen of rolluiken hebt? In deze blogpost delen we vijf andere manieren om de slaapkamer donkerder te maken. Deze manieren zijn overigens prima betaalbaar!

manieren om de slaapkamer donkerder te maken

1. Slaapkamer donkerder maken: draag een oogmasker

Oogmaskers zijn heel goedkoop en maken het meteen donkerder voor je ogen. De eerste keer voelt het misschien een beetje onwennig, maar na een paar nachten zal je eraan gewend zijn en besef je niet eens meer dat je een oogmasker draagt. Sommige oogmaskers zijn 100% verduisterend. Check onderstaande exemplaren maar eens!

Strex Luxe Slaapmasker
Strex Luxe Slaapmasker
Premium slaapmasker met opbergzakje
Premium slaapmasker met opbergzakje
Zijden slaapmasker met opbergzakje
Zijden slaapmasker met opbergzakje
Premium Zijden Slaapmasker
Premium Zijden Slaapmasker
Oogmasker ademend
Oogmasker ademend

2. Leg je telefoon weg

Niet al het licht is geschikt voor je lichaam. Sommige kleuren van licht registreer je om meer energie te krijgen. Als je ogen het licht van een blauw scherm zien, is het volgens hen overdag. Het is de kleur van de wereld overdag, en dus ook jammer genoeg de kleur van je telefoonscherm. Hierdoor word je actief in plaats van moe. Zelfs als de rest van je slaapkamer vrij donker is, kan je lichaam dus nog steeds het signaal krijgen dat het vroeger op de dag is. Maak er daarom een goede gewoonte van om je telefoon ver weg te leggen als je gaat slapen.

3. Vervang je lampen

Warme lampen geven je ogen en je geest meer rust. Vooral lampen met een gele of oranje tint helpen je beter te slapen. Wit, kunstmatig licht kan je beter vermijden. Om je slaapkamer donkerder te maken én om beter te slapen, kies je het beste voor een nachtlamp met een warme, rustgevende kleur. Er zijn ook nachtlampjes verkrijgbaar die je in de loop van de avond kunt dimmen. Dit bevordert je goede nachtrust nog meer!

 6 kleuren dimbaar touch nachtlampje
Meer info over dit 6 kleuren dimbaar touch nachtlampje vind je hier
Deense design LED-lamp
Alle informatie over deze Deense design LED-lamp vind je hier
QUVIO tafellamp scandinavisch
QUVIO tafellamp scandinavisch
relaxdays nachtlampje touch
Relaxdays nachtlampje touch
Minimalistische Nachtlamp
Wil je meer weten over deze minimalistische nachtlamp? Klik dan hier!

4. Zorg voor een avondroutine

Wil je gaan slapen? Zorg er dan voor dat je een soort avondroutine hebt voordat je in bed kruipt. Doe alle lichten uit en laat alleen de warme nachtlamp aan. Spuit eventueel een lavendel spray op je kussen en beddengoed om tot rust te komen. Of wat dacht je van een aroma diffuser waarmee je een heerlijke lavendelgeur door de slaapkamer kunt verspreiden? Zo’n diffuser staat ook nog eens leuk op je nachtkastje!

Aroma Diffuser met Afstandsbediening
Aroma diffuser met afstandsbediening
Vegan roomspray lavendel
Vegan roomspray lavendel
Greenleaf reed diffuser lavender
Greenleaf reed diffuser lavender

5. Plaats kamerplanten voor het raam

Tenslotte kan je de slaapkamer donkerder maken door grote kamerplanten voor het raam te zetten. Dit is vooral ideaal als je gordijnen niet verduisterend genoeg zijn of als er irritante spleetjes zijn die licht in de kamer laten. Zet de kamerplanten recht voor het raam om het meeste licht tegen te houden. 

slaapkamer donkerder maken

Lees ook: Voor eens en altijd: deze kleuren bevorderen jouw nachtrust!