raamdecoratie-voor-jouw-woning

Ben je op zoek naar raamdecoratie die het zonlicht kan temperen, en ook genoeg privacy creëert? Wij zetten enkele populaire binnenzonweringen voor jou in de kijker, waarmee je zowel inkijk voorkomt, als zelf kan bepalen hoeveel licht je binnen laat in je woning.

Horizontale lamellen

Met horizontale lamellen of jaloezieën kan je zelf bepalen hoeveel zonlicht je binnenlaat. Je kan ze makkelijk bedienen voor meer privacy. Lamellen of jaloezieën zijn verkrijgbaar in tal van materialen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit jaloezieën in hout, houtlook, pvc, stof of aluminium.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je raamdecoratie past? Kies dan voor horizontale lamellen op maat. Bepaal de breedte van de lamellen, de gewenste bedieningszijde en maak je keuze uit het uitgebreide kleurengamma. Met maatwerk zit je altijd goed!

Verticale reepgordijnen

Een reepgordijn verbindt verticale lamellen met elkaar door middel van een ketting. Dit type raamdecoratie is heel handig wanneer je over heel brede ramen beschikt. Ze zijn op verschillende manieren monteerbaar: in het raamkozijn, op de wand of in een rail tegen het plafond.

Overgordijnen

Ook met overgordijnen kan je privacy creëren en kiezen of je de lichtinval behoudt of net niet. ’S winters houden overgordijnen de warmte ook beter binnenshuis en creëren ze sfeer en gezelligheid. Kies je voor overgordijnen, dan kan je deze laten voeren met een verduisterende of semi-transparante stof. Hierdoor geniet je van extra bescherming en een hogere lichtdichtheid. Naast verduistering, zorgt een voering ook voor thermische en akoestische isolatie. Ideaal voor de slaapkamer!

Inbetweens

Gordijnen kunnen een ruimte extra sfeer geven. Met inbetweens zit je altijd goed. Wil je je gordijnen echt goed kunnen bedienen? Neem dan een gordijnrail en passende trekstang, om je gordijnen makkelijk te kunnen openen en sluiten. Ook de graad van transparantie kan je zelf bepalen: ga jij voor verduisterend, semi-transparant of transparant?

Vitrages of glasgordijnen

Voiles of vitrage gordijnen zijn ideaal wanneer je veel lichtinval wil behouden. Voeg een trekstang en rails toe voor de perfecte afwerking! Nog geen idee welke kleur je gaat kiezen? Onze tip: ga voor grijs. Van grijze gordijnen kopen, zal je geen spijt krijgen. Deze veelzijdige kleur past namelijk bij vrijwel elke interieurstijl.

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kan op- en afrollen. Rolgordijnen zijn eenvoudig en praktisch. Je kan ze overal in je woning gebruiken. Net zoals alle bovenvermelde types raamdecoratie, zijn ook rolgordijnen in tal van soorten, maten en kleuren beschikbaar.

Door Interieur