Vintage

De woorden vintage en retro worden nog weleens door elkaar gehaald, maar betekenen niet exact hetzelfde. Als we het over retro hebben, gaat het vooral om spullen die qua stijl, materiaal zijn aangepast op de stijl van de jaren zestig en zeventig. Vintage daarentegen geldt eigenlijk alleen voor spullen die echt ouder zijn dan zo’n 30 jaar. Dus niet nieuw gemaakt naar de stijl van toen, maar echt oud en gebruikt.

vintage meubels

Vintage woontrend

Nieuwe trends zien we vaak op allerlei terreinen de kop op steken. Zeker ook in de wereld van de kleding. Dat is vaak het eerste gebied waarin je een nieuwe stijl kunt ontdekken. Maar ook zeker wonen en inrichting doen al snel mee met nieuwe trends. De laatste jaren kun je veel vintage meubelen tegenkomen in woonwinkels en woonkamers. Vooral oudere mensen hebben soms een aha-erlebnis: zo’n soort stoel hadden wij vroeger ook. De vintage woontrend houdt inderdaad in dat er meubels uit de jaren zestig en zeventig bezig zijn met een comeback. Bij echt vintage zouden de meubels echt oud moeten zijn, maar er is ook veel op dit gebied dat nieuw wordt geproduceerd en een oude look krijgt.

vintage meubelen

Vintage meubels

Vintage meubels hebben vaak een specifieke kleur. Zo zie je bij deze vintage stoelen, banken, tafels en andere items heel vaak de kleuren bruin, wit, mosgroen, rood, zwart en ijsblauw. Materialen die regelmatig gebruikt worden voor vintage meubels zijn sloophout, gewoon hout, wol, gekleurd glas en gietijzer. Vaak ademen deze meubelen een gezellige en warme sfeer uit. Mede om deze reden zijn de vintage meubels de laatste jaren erg populair. Een gezellig en sfeervol huis is steeds belangrijker geworden voor mensen.

Hoe pas je deze meubels toe in je interieur

Er zijn maar weinig mensen die in hun woonkamer alleen gebruik maken van vintage. Meestal zien we toch wel een combinatie van verschillende stijlen. Het prettige aan vintage meubels is dat deze prima te matchen zijn met andere stijlen. Of je nu een strakke, moderne, klassieke of romantische inrichting hebt in je woonkamer, een aantal vintage stoelen of een mooie vintage bank kan eigenlijk altijd wel. Een groot voordeel van vintage meubels is dat je ze soms voor een klein prijsje kunt aanschaffen. Kijk eens rond op een rommelmarkt of bij de kringloopwinkel. Grote kans dat je slaagt voor een aantal leuke vintage stoelen.

Save

Door Interieur