Woonkamer trends 2019, Cactussen terug in de Nederlandse woonkamers!

Cactussen zijn helemaal terug van weg geweest. Je kunt dit jaar cactussen in de Nederlandse woonkamers verwachten. De cactus trend is helemaal hot. Van een cactus behang op de muur, tot echte cactussen in de vensterbank. Waarom de cactus terug van weggeweest is en waarom het zo’n hype is lees je hier. Lees gauw verder waarom jij een cactus in huis moet halen!

cactus trend

Esthetisch

Groen brengt direct fleur in het huis. Je fleurt direct op van vrolijke planten en bloemen. Cactussen komen in verschillende vormen en maten, maar geven allemaal extra groen aan jouw woning. Ze hebben een unieke en zuidelijke uitstraling. Het zijn echte eyecatchers die jouw interieur esthetisch kunnen doen opfleuren.

Een ruim aanbod

Er zij veel verschillende cactussen. Zo zijn er cactussen die jaarlijks bloeien en cactussen van groot formaat. Je kunt jouw woning exact voorzien van de soort cactus die jij mooi vind. Wil je een cactus die nauwelijks tot niet prikt vanwege kinderhandjes in het huishouden? Of wil je juist een grote cactus dat een hele hoek vult in de kamer? De grote verscheidenheid van soorten maakt het mogelijk om voor iedereen een geschikte cactus te vinden. Dit is een van de grote redenen dat cactussen terug van weg geweest zijn.

cactussen woonkamer

Eenvoudig in onderhoud

Wil jij ook niets liever dan een ‘urban jungle’ in de woonkamer, maar heb jij geen groene vingers? Dan is de cactus trend echt iets voor jou! Van alle woonkamers trends 2019, is de cactus trend perfect voor jou. Cactussen zijn namelijk eenvoudig in het onderhoud. Ze vereisen weinig water en je kunt ze dus makkelijk een paar weken vergeten om water te geven. In de wintermaanden hebben cactussen namelijk maar één keer per drie maanden water nodig! Cactussen doen het best wanneer zij voldoende zonlicht krijgen, maar zelfs op schaduwplekken blijven deze planten lang groen en gezond.

Iedere woonstijl

Er zijn zoveel verschillende soorten cactussen in de Nederlandse woonkamers te vinden. Deze planten passen bij iedere woonstijl. Wat dacht je van een aantal kleine cactussen in natuurlijke potten bij een Scandinavische en simplistische woonkamer? Ook bij landelijke woontrends past de cactus goed. Het natuurlijke element komt helemaal tot zijn recht in een landelijke woonkamer. Planten zien we vaak terugkomen bij de woonkamers trends 2019. Combineer jouw cactussen met een plantenthema in de woonkamer. Ga voor prints met tropische bladeren en breng de cactus terug in de woonkamer voor een unieke uitstraling.

cactus in de woonkamer

Dat cactussen terug van weg geweest zijn is duidelijk zichtbaar in de Nederlandse woonkamers. Deze eenvoudige plant gaat jaren mee en vereist nauwelijks onderhoud. Zo kan iedereen kamerplanten in huis hebben. Het fleurt de boel direct op en geeft de woning een esthetisch plezierige uitstraling. En, welke cactussen kies jij voor jouw woonkamer?