Zeil vloer voor in de keuken

Niets is zo handig als zeil vloer voor in de keuken

Als je van koken en bakken houdt, dan sta je regelmatig in de keuken. Tijdens het koken kan er wel eens wat fout gaan en wordt er gemorst. Maar ook als je niet per ongeluk morst, kunnen vlekken ontstaan door spetters. Een kwalitatief goede vloer die gemakkelijk is te onderhouden is in de keuken dan ook noodzakelijk. Een zeil vloer bijvoorbeeld. Tegenwoordig heeft men het niet altijd meer over zeil, maar over een vinylvloer of een pvc vloer. De kwaliteit van deze vloeren is er de afgelopen jaren enorm op vooruit gegaan, waardoor een zeil vloer voor in de keuken de ideale oplossing is. 

De voordelen van een zeil vloer

Het leggen van een zeil vloer voor in de keuken is vooral bedoeld om de keukenvloer snel en gemakkelijk schoon te maken. Als je iets over de vloer morst, dan kun je de vloer gemakkelijk met een doekje of een sopje schoonmaken. Met een speciaal boenmiddel voor zeil kun je jaarlijks onderhoud aan de vloer plegen om de levensduur te verlengen. Een ander voordeel is dat je met zeil perfect een imitatievloer kunt verkrijgen van vrijwel alle soorten vloeren. Er is zeil met het uiterlijk van een houten vloer, van tegels of van natuursteen. Ook in andere kleuren of motieven zijn er nagenoeg geen beperkingen. Zo verkrijg je de perfecte vloer die ook nog eens goed aansluit bij je interieur. Loop je veel blootsvoets, dan zul je geen kou ervaren, want zeil voelt warm aan en is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Naast de isolerende werking heeft een zeil vloer voor in de keuken ook een geluiddempend effect. 

De nadelen van een zeil vloer

Veel nadelen heeft een keukenvloer van zeil niet, maar houdt wel rekening dat er enorme verschillen in kwaliteit bestaan. De keukenvloer is een typische vloer waar normaliter veel gelopen wordt en waar kans op vlekken aanwezig is. Het is daarom aan te raden om voor de keuken een zeer goede en dikke kwaliteit zeil te kiezen. Daarnaast zal een zeil vloer voor in de keuken altijd minder duurzaam en minder lang meegaan dan bijvoorbeeld plavuizen. 

Zelf een zeil vloer leggen

Zelf een zeil vloer leggen is tegenwoordig heel gemakkelijk. Dit komt omdat zeil niet alleen meer verkrijgbaar is op rol, maar ook in stroken of tegels. Hierdoor is het leggen van een zeil vloer heel gemakkelijk zelf uit te voeren. De mogelijkheden zijn groot, er zijn stroken die zelfklevend zijn, maar een kliksysteem is ook mogelijk. Zeil is één van de gemakkelijkste vloeren om te leggen, maar let bij het leggen van een zeil vloer wel op dat je een egale ondervloer hebt. Het kan daarom nodig zijn om de ondervloer eerst te egaliseren.