Laminaat vloer voor in de woonkamer

Laminaatvloer voor in de woonkamer: de voor- en nadelen

En laminaat vloer voor in de woonkamer, of in een andere door jou gewenste ruimte, heeft veel voordelen. Maar laminaat gebruiken als vloerbedekking thuis heeft helaas ook enkele minpunten. Eerst de redenen waarom je zeker wél moet kiezen voor laminaatvloeren: 

  • Een mooi voordeel van laminaat is dat er vloerverwarming onder deze vloer aangebracht worden. Zo creëer je een heerlijk warme vloer waar je prima op je blote voeten overheen kunt lopen in de wintermaanden. Lekker toch?
  • Qua laminaatvloeren is er een enorme keuze. Zo kun je kiezen voor gewoon laminaat, maar ook voor een kliklaminaatvloer. En ook is er veel keuze in kleuren, designs, soorten en structuren vloeren.
  • Een laminaatvloer kopen betekent dat je voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding gaat. Laminaatvloeren zijn namelijk relatief voordelig.
  • Een laminaatvloer is eenvoudig te reinigen. Een keer per maand kun je de vloer dweilen met een goede laminaat reiniger en… klaar is Kees!

Bij welke interieurstijl past een laminaat vloer?

Laminaatvloeren zijn in alle soorten woonstijlen toepasbaar. Of je nu van een landelijke, klassieke of moderne stijl houdt, met laminaat is er veel mogelijk op het gebied van kleuren en looks. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kliklaminaat met houtnerven, waarmee je de uitstraling van een houten vloer evenaart. 

Zelf leggen of laten doen?

Kun je een laminaat vloer voor in de woonkamer of eetkamer zelf leggen? Of is het beter om deze klus uit te besteden? Wanneer je een beetje handig bent als doe-het-zelver, kun je een laminaat vloer prima zelf plaatsen. Zeker als jouw vloer kliklaminaat is, heb je het laminaat snel en zorgvuldig gelegd. Voordelig aan zelf de laminaat vloer leggen is natuurlijk dat je geen extra kosten maakt bij de aankoop. Behalve natuurlijk als het leggen als gratis service wordt aangeboden: dan is laten leggen van de vloer uiteraard de beste keuze. 

Een handige tip: kies een goede ondervloer!

Wil je zelf een kliklaminaatvloer of een gewone laminaat vloer voor in de woonkamer gaan leggen? Bereid je dan goed voor. Kies bijvoorbeeld voor de juiste ondervloer. Als je bijvoorbeeld kampt met optrekkend vocht, leg dan eerst folie op de bodem neer. Woon je in een appartement of flat, garandeer je er dan van dat de vloer minimaal 10 decibel geluiddempend is. Hiervoor is een TNO-certificaat het bewijs. Zorg verder dat je het laminaat minstens 48 uur laat acclimatiseren in de woonkamer, voordat je het gebruikt. Succes met jouw laminaat alvast!