Zorg dat je planten goed verzorgd worden tijdens de koude dagen

Nu de koudere dagen er weer aan komen en er binnenkort weer vorst op komst is, zal je zeker even een kijkje in  je tuin moeten nemen. Niet om gezellig in de tuin te zitten maar om je planten te beschermen. Om er voor te zorgen dat je in het voorjaar weer een mooie groene tuin hebt, zal je de planten een handje moeten helpen. In deze blog geven we tips over hoe je de planten het  beste kunt beschermen. 

Beschermen tegen vorst en sneeuw

Er zijn veel planten die niet goed tegen de vorst kunnen en hebben daardoor net even wat extra aandacht nodig. Sommige planten kunnen zelfs doodgaan door de vorst en daarom is het verstandig om ze naar binnen te verplaatsen. Daarnaast zijn er ook groenblijvende planten die niet in ruststand gaan in de winter. Deze planten kunnen wel wat vorst hebben maar hebben toch een extra beschermlaag nodig. Je kunt de planten beschermen door de plant in te wikkelen met bijvoorbeeld jute. Dit geeft de plant net even wat extra warmte zodat het niet doodvriest. Wanneer je wat meer ruimte hebt in je tuin, dan kun je ook een vorstvrije kas plaatsen waar je de planten in kunt plaatsen. 

Potten helpen te beschermen

Planten die extra gevoelig zijn voor de kou kun je het beste verplaatsen in potten. Het is ook nog eens een leuke aankleding van je tuin door een mooie houten bloembak te plaatsen. Of een grote rechthoekige plantenbak waar je meerdere planten in kan plaatsen. Bedek de randen en bodem met noppenfolie om de plant extra warmte te geven. Je kunt hiervoor ook afgevallen bladeren of stro voor gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je wanneer het vriest de plant geen water geeft. Dit omdat de aarde en wortels anders bevriezen en de plant dan alsnog dood kan gaan. Voorbeelden van planten die je in een pot zal moeten plaatsen zijn; de dahlia of gladiolen. Ook is er nog een simpele manier. Je kunt wanneer je weet dat het gaat vriezen ook een plastic plantenpot over de plant heen zetten. Zo bescherm je de plant ook tegen de vorst maar dit is alleen maar een tijdelijke oplossing. Verpotten is beter. 

Kortom, wanneer je graag weer een mooie groene tuin wilt in het voorjaar dan is het belangrijk om de planten in je tuin te beschermen. Dit kun je doen met jute doeken of door de planten in een pot te plaatsen. Zo help je jouw tuin weer groen te worden in het voorjaar.