Badkamertrends 2016

Tijd voor onszelf

Opvallend is dat 2016 het jaar wordt om nog meer te genieten en tijd te nemen voor onszelf en dit ziet men in de badkamertrends 2016. Zo ook in de badkamer. De badkamertrends voor 2016 worden nog meer “Zen” en vooral rustgevend en ontspannend maar vooral veel ruimte. De badkamer wordt meer en meer een plaats om te ontspannen en wordt onze eigen wellness. De inrichting lijkt op het comfortabele hotelinrichting maar met eigen accenten en dat allemaal overgoten door een modern design en ruime keuze aan verzorgingsproducten.

badkamertrends voor 2016

Duurzaam materiaal en ecologisch douchen

Meer en meer fabrikanten van douches spelen in op de vraag om duurzamer te kunnen douchen. De nieuwe trend zijn de douchekoppen die zijn uitgerust met verschillende standen om zo het verbruik van verspilling tegen te gaan.

Modern en op elkaar afgestemd

De badkamer moet met het meubilair het comfort van een hotelkamer herbergen maar ook de luxe-uitstraling van een vijf sterren hotel waar alles tot het kleinste bakje toe bij elkaar past. Vooral veel ruimte om handdoeken klaar te leggen. Ontspannend opstaan en douchen, met alles binnen handbereik en zeker niet de illusie van chaos.

Ruimte

De badkamertrends 2016 vertaalt zich vooral in een groter bad of een grotere, ruime inloopdouche. Het meubilair heeft dan weer een apart design dan wat we gewend zijn. Geen ronde wasbakken meer, maar stevige wastafels met aparte kranen die er ook voor zorgen dat we geen water verspillen. Genoeg ruimte tussen de douche of bad en de wastafel, zorgt voor de ontspannen, rustgevende sfeer.De allernieuwste toiletten bestaan dan wel uit een geurfilter of geursysteem zodat onaangename geurtjes je niet tegemoet komen van ’s morgens vroeg.

Kleur en muziek magbadkamertrends 2016

Trendy kleuren die een ontspannen gevoel versterken. Zelfs een ingebouwd muzieksysteem in de badkamer die er voor zorgt dat de nodige ontspanning zich ook vertaald wordt door een streepje muziek. Maar wit blijft de kleur voor de badkamer met hier en daar kleurige accenten in de tegels aan de muur.

Hout is terug

Hout werkt rustgevend, ontspannend en roept vooral gezelligheid op. Vooral aardse materialen zoals natuursteen en rivier rots zijn terug te vinden in de badkamer van 2016. Zelfs een paar planten zijn niet meer weg te denken in een badkamer van 2016.