Buiten loungen op een stoere hoekbank

Tuinmeubelen van Douglas hout kom je steeds meer tegen en dat is niet voor niets. Het Douglas hout is oersterk en heel sfeervol door de typerende oranje gloed. Het hout van de Douglas spar is uitermate geschikt als tuinmeubel. Dit houttype is van sterke kwaliteit, hetgeen betekent dat het, mits behandeld, jaren mee zal gaan.
Het Douglas hout is bovendien goed betaalbaar, waardoor je voor een redelijke prijs de tuin kunt voorzien van prachtige meubelen. Zo ook een stoere Douglas hoekbank

houten hoekbank

Variatie in buiten hoekbanken

Je kunt kiezen uit drie soorten hoekbanken, gemaakt van Douglas hout. Het meest populaire model is de hoekbank met een rechte armleuning. Dit is praktisch gezien erg handig, bijvoorbeeld om een drankje neer te zetten. De Douglas hoekbank met de schuine armsteunen is vooral handig als je in de hoek wilt gaan liggen. Deze kun je dan aankleden met comfortabele, sfeervolle kussens.
Ten slotte zijn er de modellen met een hoge zitting, dit is ideaal als je ook aan tafel wilt eten of drinken. Je hebt dan de mogelijkheid om een tuintafel op normale hoogte toe te voegen.

Op maat gemaakte tuinset

De hoekbanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Het is uiteraard mogelijk om de hoekbank nog meer naar jouw smaak in te richten. Will je bijvoorbeeld een open of gesloten bodem? Wil je een armsteun of niet? De hoekbank kun je geheel naar jouw wensen samenstellen. Douglas hoekbanken staan bekend om de mooie vorm en het comfort. Met op maat gemaakte kussens, bijpassende fauteuils of een bijzettafeltje kun je je eigen individuele set samenstellen.

Douglas hout is duurzaam

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3 tot 4 en wordt in veel houtbouwprojecten gebruikt. Dit type hout heeft een warme uitstraling en is daarom zeer populair voor de bouw van overkappingen, buitenmeubilair en tuinhuisjes. Het voordeel van een Douglas hoekbank is dat deze stevig is en dus het hele jaar door buiten kunnen staan. Hierdoor hoef je dus niet twee keer per jaar een hele middag te besteden aan het opzetten en schoonmaken van de buiten hoekbank. Met een stoere hoekbank ben je helemaal klaar deze zomer. 

Douglas hout behandeling

De bewerkbaarheid van het Douglas hout is in hoofdzakelijk afhankelijk van de breedte van de jaarringen. Hout met smalle randen kan heel goed worden bewerkt. Fijne soorten Douglas hout kunnen gemakkelijk worden gesneden. Na het verwijderen van eventuele harsresten is de verlijmbaarheid even goed als bij de oppervlaktebehandeling zonder problemen. De impregneerbaarheid van het kernhout is daarentegen gering. Wanneer de Douglas spar in contact komt met ijzerionen, ontstaan er uitgesproken grijs-zwarte verkleuringsreacties.
Douglas hout kan technisch goed en snel gedroogd worden. De buitenolie dringt in het hout en zorgt ervoor dat de Douglas hoekbank langer meegaat. Het maakt het hout ook beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit betekent dat de bank ongeveer 2 jaar niet behandeld hoeft te worden – afhankelijk van de staat van de bank en de intensiteit van het weer waaraan de hoekbank blootgesteld is geweest. De behandeling van de bank omvat een lichte schuurbeurt en het aanbrengen van de speciale olie voor de bank. De oliën zijn apart verkrijgbaar per 1L en 2,5L en zijn te vinden onder accessoires/overige. De uiteinden van het hout zullen na verloop van tijd verkleuren, maar zullen aanvankelijk iets lichter van kleur zijn. Een milde droging wordt aanbevolen, gevolgd door een zo lang mogelijke opslag om het binnendringen van hars te voorkomen.