De 5 tips bij een opzetzwembad kopen

Heel wat mensen denken na over het kopen van een zwembad voor in hun tuin. Niet zelden gaat de voorkeur dan uit naar een opzetzwembad kopen. Er zijn aan dergelijke zwembaden dan ook zeker een aantal interessante voordelen verbonden. Overweeg jij ook het kopen van dit type zwembad, maar wil je graag eerst precies te weten komen waar allemaal rekening mee te moeten houden. Wij hebben alvast 5 tips voor een opzetzwembad kopen hieronder voor je opgesomd!

opzet zwembad kopen

Tip 1: Bepaal eerst welk budget je precies voor handen hebt

Een opzetzwembad kopen doe je natuurlijk niet zonder eerst even voor jezelf te bepalen over welk budget je precies beschikt. Voor opzetzwembaden geldt sowieso dat ze veel voordeliger te realiseren zijn in vergelijking met bijvoorbeeld inbouw exemplaren. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat deze laatste heel wat extra werkzaamheden vereisen. Dit gezegd hebbende geldt voor opzetzwembaden wel dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Het vereiste budget is in de praktijk altijd afhankelijk van het soort opzetzwembad die je wenst te kopen. Even goed alle verschillende mogelijkheden vergelijken die er verkrijgbaar zijn is sowieso altijd de moeite waard. 

Tip 2: Hou rekening met de plaats voor je opzetzwembad

De tweede tip heeft te maken met de plaats waar het opzetzwembad komt te staan. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Daarnaast is het echter ook zo dat je moet controleren of de ondergrond waar het zwembad komt te staan vlak is. Het spreekt namelijk voor zich dat een opzetzwembad plaatsen op een stuk hellende grond niet bepaald interessant is. 

Tip 3: Hoe groot moet je opzetzwembad precies zijn?

Voor opzetzwembaden geldt dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. Je moet jezelf wat dit betreft verschillende vragen stellen. In eerste instantie moet je kijken naar de grootte van je gezin. Wanneer je één kind hebt zal je dan ook mogelijks willen kiezen voor het kopen van een ander opzetzwembad dan wanneer je over bijvoorbeeld drie kinderen beschikt. Met vier personen dien je al snel rekening te houden met een opzetzwembad van 2 x 4 meter of een diameter van ten minste 3 meter. Ook rekening houden met mogelijke vriendjes die mee komen spelen in het zwembad is uiteraard noodzakelijk. Alleen op die manier zorg je met zekerheid voor de beste afmetingen. 

Tip 4: Controleer de kwaliteit van de opzetzwembaden

Het ene opzetzwembad is het andere niet. Bij een opzetzwembad kopen is het dan ook altijd belangrijk om even grondig de kwaliteit te controleren. Investeren in een echt kwalitatief exemplaar zal je dan wel in de basis  wat extra geld kosten, daar staat tegenover dat je er wellicht moeiteloos meerdere seizoenen mee door kan komen. Dit zorgt ervoor dat je over de lange(re) termijn altijd bent verzekerd van een aanzienlijk betere prijs-kwaliteitverhouding.

Tip 5: Op welke levensduur kan je ongeveer rekenen?

De levensduur waar je bij een opzetzwembad kopen op kan rekenen is voornamelijk afhankelijk van het soort frame waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft kan je denken aan: 

  • Een levensduur van gemiddeld drie jaar bij een metalen frame; 
  • Een levensduur van gemiddeld vijf jaar bij een ultra sterk frame;

Het soort materiaal waaruit het frame is vervaardigd is niet alleen van invloed op de levensduur van het opzetzwembad, daarnaast zal ze ook de aankoopprijs uiteraard beïnvloeden.