De badkamertrends van 2020

Badkamers worden allang niet meer alleen als praktische ruimte gezien. Ging je vroeger om de 10 jaar misschien alleen een nieuwe douche kopen, tegenwoordig gaat het ook steeds meer om ontspanning en beleving. In 2020 mogen springende kleuren voor de meubels of kranen weer en zien we een opkomst van opvallend tegelwerk in allerlei kleuren en verschillende vormen. Benieuwd naar wat 2020 te brengen heeft aan badkamertrends? Ontdek welke trends jou aanspreken!

badkamertrends 2020

Zachtroze met mat zwart of messing

Wat betreft kleur gaat zachtroze absoluut een plekje krijgen in de badkamers. Deze kleur combineert erg fijn met de kleuren mat zwart of messing, en laten die kleuren, voor onder andere kranen, nu ook net een enorme trend zijn. Ook zie je tegenwoordig steeds vaker een lichtroze muur achter bijvoorbeeld een grote douchecabine.

Gekleurde tegels

Dit jaar hebben de witte tegels deels ruimte moeten maken voor gekleurde tegels met bijvoorbeeld een patroon. Ook tegels met een andere vorm dan vierkant zijn steeds populairder aan het worden, zoals de hexagonale (6 hoek) tegel en mozaïekwerk. Het visgraatmotief is al langer aan een opmars bezig en zal dat in 2020 ook zeker blijven doen. Als er dan toch voor een vierkante tegel wordt gekozen, dan is dat vaak een grote van keramiek. Een grote tegel maakt je badkamer strak en ruimtelijk.

Duurzaamheid in je badkamer

Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in onze badkamer. Zo is er de “upfall shower” die ervoor zorgt dat je minder water gebruikt. Het water dat op de grond belandt, wordt bij deze douche niet direct afgevoerd maar gefilterd en terug omhoog gepompt. Zo wordt een groot deel van het gebruikte douchewater hergebruikt, wat natuurlijk duurzamer is dan een douche waarbij al het water direct weer wegloopt. 

Grote spiegels

Aangezien de gemiddelde Nederlandse badkamer steeds groter wordt, worden de spiegels dat ook. Een spiegel is niet langer meer de rechthoekige spiegelende plaat aan de muur, maar vind je in steeds meer vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan grote ronde spiegels, die weer helemaal terug zijn van weggeweest. Daarnaast worden spiegels steeds vaker uitgebreid met technische aspecten, zoals led-verlichting in- of achter de spiegel. Door de vorm, grootte en technische elementen te kiezen die jij mooi vindt, creëer je een heerlijk ruimtelijk gevoel in je badkamer.

Technische elementen

Zoals hierboven besproken zien we steeds meer technische elementen in onze badkamers verschijnen, die dingen makkelijker, handiger of mooier kunnen maken. Als je je hierin gaat verdiepen zie je dat er enorm veel mogelijk is. Laat je inspireren en zie dat je met weinig ook al je badkamer 2020 in kunt trekken!