De laatste badkamertrends

badkamer trends

Badkamer renovaties worden al snel prijzig, de gemiddelde uitgave was in 2021 bijna 12.000 euro.  Dus het laatste wat je wil doen, is beginnen met het plannen van aanpassingen die zes maanden nadat je ze hebt geïnstalleerd, gedateerd aanvoelen. 

Daarom kijken we in dit artikel naar de badkamertrends voor 2023 om te ontdekken wat er nieuw is en wat de toekomst biedt in deze ruimte. Zullen vierkante douchecabines populair blijven? Welke kleur zal dominant zijn in de Nederlandse badkamer van 2023? Het blijkt dat de belangrijkste badkamertrends van 2023 allemaal te maken hebben met het knusser en praktischer maken van deze ruimte.

Overgangsstijl

Een overgangsstijl is een meer ontspannen, minder kieskeurige kijk op een traditionele inrichting en is trending door het hele huis, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat het zich uitbreidde naar de badkamer. En het is een natuurlijke uitbreiding van de interesse van vorig jaar in het combineren van eigentijdse, spa-achtige kenmerken met organische materialen. Badkamerontwerpen waarin natuursteen, een meegekleurde douchemengkraan, matte metro stenen en glanzende tegel accenten worden gebruikt zullen we steeds meer zien. De sleutel hierbij is het combineren van verschillende texturen en afwerkingen om de kamer meer dimensie te geven.

Bidets

Bidets zijn al eeuwenlang populair in sommige landen in Europa zoals Frankrijk en ze beginnen aan te slaan in Nederland, vooral met de opkomst van eenheden die aan het bestaande toilet worden bevestigd. Het is de beste upgrade die mensen op dit moment maken voor hun toilet, met verwarmde zittingen en zelfreinigende modellen die ook steeds populairder worden. 

Hout in de badkamer

Volledig witte keukens en badkamers glanzen en voelen hygiënisch aan, zeker, maar ze kunnen ook een beetje eentonig aanvoelen. Een toenemend aantal mensen, volgens onderzoek 30 procent van de recente verbouwers, kiest voor houten wastafels, vooral die met een matte afwerking. Het kan de ruimte een beetje warmer en uitnodigender maken, terwijl het relatief neutraal blijft.

Stillere, slimmere lades

Je kunt jouw kinderen misschien niet zover krijgen dat ze stoppen met het dichtslaan van laden, maar je kunt wel zogenaamde ‘softclose-laden’ installeren. En dat is precies wat we allemaal zouden moeten doen. Als het gaat om het upgraden, is de topprioriteit in 2023 dat lades en deuren een soft-close-functie hebben.

Veel planten

Steeds meer mensen voegen na een verbouwing groen toe aan hun badkamer, en de meesten doen dit omdat ze de toevoeging van een paar planten esthetisch en rustgevend vinden. Als dat goed klinkt, probeer dan één (of meerdere) van vochtminnende planten toe te voegen aan je badkamer!