Interieur design om het meeste uit je badkamer te halen

Badkamerdesign is erg belangrijk. Een goed ontwerp van de badkamer kan de ruimte veranderen in een fijn toevluchtsoord. Het maakt het verschil tussen een standaard badkamer en een ruimte die aanvoelt als een spa. Kortom, we willen dat onze badkamers niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch en rustgevend en een goed ontwerp kan dat bereiken, inclusief de juiste badmeubels.

We weten dat het inrichten van een badkamer lastig kan zijn. Het vereist technische vaardigheden, ervaring en inzicht. Daarom is het belangrijk om het badkamerontwerp zorgvuldig te plannen om kostbare fouten te voorkomen. De badkamer verdient die aandacht en daar willen wij je graag bij helpen. Daarom delen we onze tips om een ​​badkamer in te richten. Lees verder en ontdek alles over het perfecte badkamerontwerp voor jou.

Denk na over je badkamer behoeften

Begin na te denken over jouw badkamer behoeften. De behoeften van de badkamer zullen verschillen, afhankelijk van wie er gebruik van maken. Een familie badkamer heeft andere specificaties en behoeften dan een ensuite badkamer. De gezinsbadkamer moet bijvoorbeeld heel praktisch zijn met een ligbad en veel opbergruimte, terwijl de belangrijkste focus van de ensuite badkamer meer esthetisch moet zijn met misschien alleen een wastafel en een toilet. Het hangt dus allemaal af van het type badkamer waar je aan denkt en de wensen die je hebt voor die ruimte.

Vraag jezelf af wat je wilt bereiken

Zodra je de behoeften op een lijst hebt staan, kun je gaan nadenken over wat je wilt bereiken. Vergeet je huidige badkamer en bedenk wat je in die kamer zou willen hebben. Stel je voor dat je je nieuwe badkamer gebruikt. Als het bijvoorbeeld jouw nieuwe ensuite kamer is, visualiseer dan hoe je deze ’s ochtends als eerste wilt gebruiken. Misschien een inloopdouche in neutrale tinten om de dag op een kalmerende manier te beginnen? Een mooie grote spiegel met LED-verlichting om je voor te bereiden op de dag? Laat je fantasie de vrije loop, laat je inspireren door spa’s, hotels en kamers waar je goede herinneringen aan hebt en bedenk wat je wilt bereiken met je nieuwe badkamer.

Meet de ruimte op

Nu je een beter idee hebt van wat je wilt, is het tijd om de ruimte te ‘begrijpen.’ Badkamers zijn meestal kleine ruimtes, dus nauwkeurige afmetingen zijn essentieel om fouten te voorkomen. Maak een schaal plan met alle elementen die van invloed zijn op het ontwerp, zoals ramen, deuren, radiatoren, etc. Het is ook een goed idee om te weten waar de huidige installaties zitten zoals de waterleidingen.