De voordelen van een schutting

In de meeste Nederlandse tuinen zie je een schutting staan. Deze schutting is essentieel voor de meeste tuinen, omdat het privacy geeft en de wind tegenhoudt. Hierdoor wordt het steeds aangenamer om in de tuin te leven. In dit blogbericht willen we je daarom alle voordelen van een schutting op een rijtje zetten. Zo weet je zeker dat je een schutting in je tuin wilt plaatsen!

Een schutting plaatsen voor meer privacy

We hadden het natuurlijk al kort genoemd. Een schutting zorgt ervoor dat je meer privacy hebt in de tuin. De schutting is namelijk een stevige afbakening van de tuin. Je kunt er vervolgens voor kiezen om hem redelijk hoog te maken, zodat je niet gemakkelijk over de schutting kunt kijken. Als je geen goede band hebt met de buren, is het een perfecte manier om geen last van elkaar te hebben. Daarnaast kan het zijn dat je achtertuin grenst aan een wandelgebied. Door het plaatsen van een schutting, kunnen de wandelaars niet zomaar in je tuin kijken, waardoor je genoeg privacy hebt. Zorg er wel voor dat je schutting stevig genoeg in de grond staat, met bijvoorbeeld een stevige betonvoet

Een gezellige tuin creeren met een schutting

Een andere mogelijkheid die je hebt met een schutting is om een leuke plek van je tuin te maken. Een schutting zorgt er namelijk direct voor dat je meer versieringen op kunt hangen. Zo kun je er voor kiezen om verlichting aan de schuur te hangen, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een leuke kleur of extra wanddecoratie. Je kunt er altijd voor kiezen om je schutting te schilderen in een leuke, felle kleur, of je hangt er leuke hangplanten aan. Je kunt het zo gek niet verzinnen!

Ga jij een nieuwe schutting plaatsen? Neem dan een bezoekje aan de webshop van Gadero.nl. Hier vindt je alle benodigdheden die je nodig hebt voor het bouwen van een schutting!

De wind tegenhouden voor je tuin

Door het plaatsen van een schutting, ga je minder last hebben van de wind. Met name voor kleinere tuinen is dit effect erg goed merkbaar. Als er een groot veld naast je woning is, kan er veel wind staan. Een schutting vangt deze wind erg goed op. Hierdoor is het mogelijk om rustig te genieten van je tuin, zonder dat je hoeft op te letten of niet alles weg waait. Wil je rustig een potje kaarten in de tuin? Met een sterke schutting is dit zeker mogelijk!

Een goede bescherming voor het huis

Een stevige schutting met betonvoet, maakt het erg goed om je huis te beveiligen. Inbrekers kunnen dan namelijk niet zomaar bij de achterdeur, en zullen eerst over de schutting heen moeten. Dit zorgt ervoor dat de inbraak vertraagd wordt, waardoor de pakkans van de inbrekers vele malen hoger ligt. Ook zorgt het er natuurlijk voor dat de inbrekers niet zomaar kunnen ontsnappen als ze op heterdaad betrapt worden!

Duurzaamheid van een schutting

Tot slot gaat een schutting erg lang mee. Als je de juiste materialen gebruikt voor de schutting, zal hij jarenlang mee gaan. Je hoeft ook niet veel onderhoud te plegen aan de schutting. Je hoeft hem maar een enkele keer per jaar schoon te maken.