tuin klaarmaken voor de zomer

Het onderhouden van je tuin kan veel werk worden als je er lang niks aan doet. Met name voor de zomer is het belangrijk om je tuin gereed te maken. Als je dit namelijk doet voordat alles in bloei komt, is het veel minder werk. In dit blog bericht willen we je graag vertellen hoe je je tuin gereed kunt maken voor de zomer.

tuin klaarmaken voor de zomer

Planten onderhouden

Een van de belangrijke taken die je hebt om de tuin klaar te maken voor de zomer, is het onderhouden van de planten. Na een herfst en winterperiode, zijn er veel planten dood gegaan en kan de tuin vol liggen met bladeren. Om er voor te zorgen dat al je planten weer goed kunnen bloeien, is het belangrijk dat ze de ruimte krijgen. Het is daardoor belangrijk dat je al het afval uit de tuin haalt en de planten goed verzorgd. Je kunt er ook voor kiezen om de grond extra in te mesten. Dit zorgt ervoor dat er voldoende voedingsstoffen zijn zodat je planten kunnen groeien. Heb je veel siergrassen in de tuin staan? Dan is het belangrijk dat je goed tussen de grassen kijkt voor vuil. Dit zie je namelijk van veraf niet gemakkelijk, maar er ligt altijd wel wat tussen.

Nieuwe planten toevoegen aan je tuin

Als je tuin nog niet vol genoeg staat, kun je er voor kiezen nieuwe planten in de tuin te zetten. Voor de zomer is het natuurlijk erg leuk als er nieuwe planten in bloei staan. Je kunt bijvoorbeeld erg gemakkelijk een Toscaanse jasmijn kopen. Deze kan namelijk gemakkelijk in een pot gezet worden, of je zet hem in zijn plastic bak op de grond. Wil je liever een plant in de grond planten? Dan kun je er voor kiezen om de Toscaanse jasmijn uit de bak te halen en in de grond te stoppen. Let er wel op dat je hier het juiste seizoen voor uitkiest. Je kunt namelijk het beste de planten in het najaar in de grond zetten, zodat de wortels direct tijd hebben om zich te nestelen in de grond. 

Ga jij je tuin zomerklaar maken? Neem dan snel een kijkje op Yarinde.nl! Het aanbod aan planten is gigantisch, waardoor je zeker een mooie, nieuwe plant kunt vinden voor je tuin!

Het gazon bijhouden voor de zomer

Wanneer het zomer wordt, gaat ook het gras in de tuin groeien. Hier dien je als tuin eigenaar zeker rekening mee te houden. In de zomer gaan de grassprieten namelijk hard groeien. Wanneer ze deze groei laten zien, is het belangrijk dat ze ook voldoende voedingsstoffen krijgen. Wanneer dit niet gebeurd, kunnen de sprieten verkleuren naar geel en uiteindelijk afsterven. In de zomer is het daardoor belangrijk dat je regelmatig sproeit. Zeker als het een tijd niet heeft geregend is dit erg belangrijk. Zorg ervoor dat je dit altijd in de avond doet. Als je de tuin sproeit in de volle zon, kan het zijn dat het water direct verdampt en het gras er alsnog niks aan heeft. Tot slot kun je ook altijd de tuin voorzien van mest als het voorjaar begint. Dit zorgt ervoor dat er voldoende voedingsstoffen komen voor het groeiende gras. 

Door Interieur