Kunstgras: de tuintrend van deze zomer

Kunstgras wordt steeds populairder in Nederland, maar hoe komt dat? Nou, het is natuurlijk de droom van elke huiseigenaar om een ​​achtertuin met een verzorgd gazon te hebben. Laten we eerlijk zijn: iedereen wil op een zonnige dag lekker op een groen en prachtig zacht grasveld zijn of haar middag doorbrengen. Helaas kan het moeilijk zijn om natuurlijk gras goed te houden… en dus komt kunstgras om de hoek kijken.

tuintrend kunstgras

Niet alleen is de kwaliteit van kunstgras de afgelopen jaren enorm verbeterd, maar de prijs is ook behoorlijk omlaag gegaan. Tijd dus om alle voordelen van kunstgras eens op een rijtje te zetten:

– Het is onderhoudsarm

– Natuurlijk gras heeft veel meer onderhoud nodig

– Natuurlijk gras is qua aanschaf goedkoper, maar om het te onderhouden moet je materieel kopen zoals een grasmaaier en hakselaar, evenals kunstmest om ervoor te zorgen dat het gras goed blijft groeien

Het mooie van kunstgras is dat je alleen de installatiekosten als kosten hebt. Ligt de kunstgrasmat eenmaal, dan heb je er eigenlijk geen omkijken meer aan. Het is namelijk extreem onderhoudsarm: het hoeft nooit te worden gemaaid en de randen bijgehouden. Het ziet er geweldig uit zodra het is gelegd, en dat zal het de komende jaren blijven doen! Af en toe afspoelen met de tuinslang kan geen kwaad, vooral als je huisdieren hebt die graag het gazon gebruiken als de natuur roept!

Zelfs op het hoogtepunt van de zomer behoudt kunstgras zijn weelderige groene kleur, terwijl het natuurlijke gazon van de buren dan geel en droog wordt. Als je kiest voor een kunstgrasveld, ziet je achtertuin er het hele jaar door uit als een oase van groen.

Natuurgras vereist dus constant onderhoud om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uitziet, en dit onderhoud kan mogelijk schadelijk zijn voor de planeet. Als je kijkt naar water beperkingen, vervuiling door gazon chemicaliën en koolstofemissies van benzine grasmaaiers, dan is natuurgras eigenlijk helemaal niet erg duurzaam. Als je kiest voor kunstgras, heb je een groene achtertuin zonder kosten voor jou en het milieu!

Kiezen voor kunstgras is dus een goede keuze voor elke achtertuin. Het is perfect voor rond zwembaden of een hottub, omdat het niet modderig wordt als het nat is. De kinderen kunnen er zoveel water op gooien als ze willen, het zal nooit een lelijke, gladde gevaarlijke plek worden. Ook is kunstgras een uitstekende keuze voor kleinere ruimtes die niet geschikt zijn voor een natuurlijk gazon, zoals binnenplaatsen en balkons.

Vooral als je kleine kinderen hebt, of gewoon veel stressvrije tuinfeestjes in je achtertuin wilt houden, heb je gras nodig dat veel aankan. En kunstgras is dan dus eigenlijk veel duurzamer dan de echte variant. Kunstgras is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat je minder rommel hoeft op te ruimen. Denk er maar eens over na: als er geen modder en vuil onder zit, zijn dat veel minder dierenpootafdrukken die je van je keukenvloer hoeft te schrobben.

Ook het schoonmaken van kunstgras is gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het af te spuiten of het gewoon te besproeien met een natuurlijk reinigingsproduct voor het beste resultaat.

Veel ouders denken dat het installeren van rubber matten, of natuurlijke gras, onder een kinderschommel voldoende demping biedt in geval van een valpartij.

Meestal is echter het tegenovergestelde het geval. En vanwege de modder tussen het gras, durven we erop te wedden dat jouw kinderen na het spelen op een regenachtige dag er serieus vies uit zullen zien. Gelukkig biedt kunstmatig gras bescherming als een uitstekend kussen, zodat je kinderen zowel veilig, en schoon, zijn wanneer ze in de achtertuin schommelen of stoeien!