Een zwembad in de tuin: de voor- en nadelen

Een fenomeen wat al langer bekend is in landen als Spanje, Portugal maar ook in Canada en de Verenigde staten, is een eigen zwembad in de tuin. Hoewel dit voorheen alleen ‘normaal’ was voor de elite, wordt nu steeds meer common ground. Niet gek, wanneer u zich bedenkt dat de prijzen van de zwembaden zijn gedaald en de zomers, door de stijgende temperatuur als gevolg van de klimaatcrisis, steeds langer en warmer worden. 

Zwembad-van-Revis

Staat u ook voor de beslissing om een eigen zwembad in uw tuin te nemen? Lees dan dit blog door, zodat u precies weet wat de voor- en nadelen zijn.

Voordelen

Het grootste voordeel, en waarschijnlijk ook de voornaamste reden voor u, om een zwembad in uw tuin te nemen, is dat u het vakantiegevoel direct kan ervaren zodra u een duik neemt in uw eigen zwembad. Bent u meteen al overtuigd? Zwembadbouwer Revis legt uw zwembad van a tot z aan in uw zwembad en levert bovendien zeerhoogwaardige polypropyleen zwembaden.

Stelt u zich voor dat u een lange dag thuis heeft gewerkt achter uw laptop. Van negen tot vijf heeft de zon op uw raam geschenen, maar doordat u het ene na het andere overleg had kon u er niet even tussenuit. Wat zou u op zo’n dag het allerliefste doen, nadat uw werkdag er op zit? Een duik in het zwembad natuurlijk! 

Toch biedt een zwembad in uw tuin nog meer voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op.

  • Een frisse duik levert u een mentale en fysieke boost op, elke keer wanneer u een duik neemt.
  • Zwemmen is gezond, omdat u uw hele lichaam beweegt tijdens het zwemmen.
  • Het zwembadwater is met de juiste installatie goed warm te houden, wat uw zwembad ook voor de koudere (zomer)dagen geschikt maakt. 
  • Op maat laten maken is mogelijk. Zo kunt u het in elke tuin laten aanleggen en in elke vorm.
  • Wilt u snel genieten van uw eigen zwembad? Veel zwembaden worden kant en klaar geleverd zodat u uw droom snel werkelijkheid kunt maken.
  • Mooi meegenomen: Een zwembad bij huis zal de verkoopwaarde doen stijgen. Mocht u het huis dus ooit willen verkopen, ook dan heeft een zwembad meerwaarde. 

Nadelen

Of het echt nadelen zijn laten we aan u, maar het zijn op zijn minst gezegd zaken waar u rekening mee moet houden. Om te beginnen is het goed te beseffen dat het aanleggen van een zwembad betekent dat het aanzicht van uw tuin gaat veranderen. Het mooie groene gazon zal plaats maken voor blauw, glinsterend zwembad. Bovendien moet er voor de aanleg flink gegraven worden in uw tuin. Dit hoeft u gelukkig niet zelf te doen, dit kunt u laten doen door professionele bedrijven. 

Ook belangrijke punten van aandacht zijn: 

  • Hoewel de prijs van een eigen zwembad de afgelopen jaren aanzienlijk is gedaald, kost het aanleggen toch nog een redelijk bedrag. Helemaal wanneer u een groter, luxer zwembad wilt is dit een nadeel. 
  • Het zwembad moet goed onderhouden worden. Dit kost tijd en geld. Tenzij u het onderhoud laat doen, dan kost het alleen geld.
  • Doordat het zwembad ruimte in beslag neemt, heeft u minder ruimte voor andere dingen in uw tuin. 
  • De laatste hoeft niet als nadeel te worden gezien, omdat het uw tuin ook optisch kan verrijken. In het slechtste geval kan het echter als nadeel ervaren worden, namelijk het aanzicht van en het uitzicht op uw tuin verandert definitief.