Waar let je op bij het plaatsen van een schutting?

Het plaatsen van een schutting lijkt erg makkelijk. Je loopt naar de zijkant van de tuin en plaatst er een wand. Het ligt echter wat lastiger dan dit. Bij het realiseren van een schutting heb je namelijk ook te maken met buren die tegen de schutting aan moeten kijken. Daarnaast wil je natuurlijk ook de keuze maken tussen hout, beton of een heg. In Nederland wordt er in veel gevallen gekozen voor een houten schutting die behandeld is met kleurloze of zwarte beits. Daarnaast is een schutting van beton met daarboven hout ook erg gewild. Uiteraard is het voor iedere schutting belangrijk dat er op andere aspecten gelet wordt. In dit blog bericht willen we je daarom informeren waar je op moet letten bij het plaatsen van een schutting.

schutting plaatsen

Het plaatsen van een beton met hout schutting

Een schutting biedt bescherming en privacy voor een tuin. Het is daarom belangrijk dat een schutting stevig genoeg is om dit te kunnen waarborgen. Om deze reden kiezen veel Nederlanders voor een schutting die aan de onderkant bestaat uit beton en boven is voorzien van hout. Het is belangrijk dat het beton goed wordt geplaatst. Dit is namelijk de fundering van de schutting. Zorg er daarom voor dat je het beton behandeld met WS Imperial Black. Deze beton beits zorgt ervoor dat het beton goed beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. 

Een houten schutting plaatsen

Als je een houten schutting gaat plaatsen, is het ook belangrijk om het hout goed te behandelen met een beits. Dit zorgt ervoor dat het hout niet snel beschadigd en je dus langer kunt genieten van de schutting. Daarnaast is het hout ook beter beschermt tegen verschillende weersinvloeden en vocht. Dit is enorm belangrijk voor de schutting, aangezien deze het gehele jaar buiten staat. Zorg er daarnaast voor dat je de houten palen stevig genoeg in de grond slaat, maar dat deze niet te diep komen te zitten. Daarnaast is het verstandig om de houten schotten iets boven de grond te bouwen, zodat deze niet aangetast kunnen worden door vocht aan de onderkant. 

Ben jij van plan een schutting te plaatsen? Zorg er dan voor dat je het hout en het beton goed behandeld. Ga hiervoor naar Wovar.nl. Dit is de specialist als het gaat om behandelen van hout en beton!

Ga altijd in gesprek met de buren

Ga je een schutting plaatsen? Zorg er dan voor dat je in gesprek gaat met de buren. Deze hebben namelijk exact dezelfde schutting als die jij wilt gaan plaatsen. Door samen een goede schutting uit te kiezen, kun je de kosten delen. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je goed met de buren overweg kan. Door samen een geschikte schutting uit te zoeken, weet je zeker dat het op een juiste manier geplaatst kan worden. 

Onderhouden van de schutting

Heb je een schutting in de tuin geplaatst, en heb je deze behandeld met de juiste beits? Dan kan hij er voor een lange tijd tegenaan. Dit betekent echter niet dat je geen onderhoud hoeft te plegen. Zorg er daarom voor dat je jaarlijks een onderhoudsbeurt geeft aan de schutting. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout minder snel aangetast wordt door de verschillende weersinvloeden. Zo kan er bijvoorbeeld groene aanslag op het hout komen. Je kunt dit gemakkelijk verwijderen met een zachte borstel en een sopje. Ook kun je algenverwijderaar gebruiken om de groene aanslag te verwijderen. Al met al kan een onderhoudsbeurt voordat de zomer begint geen kwaad!