Een nis in de badkamer is niet alleen praktisch maar ook erg stijlvol

De afgelopen jaren zien we dat de nis steeds vaker voorkomt in de Nederlandse badkamer. Niet zo vreemd want een nis kan erg mooi zijn en daarnaast ook nog eens ontzettend handig. Je kunt hier bijvoorbeeld de spullen voor je badkamer in kwijt, zoals flessen shampoo en douchegel. Zo’n inbouwnis badkamer zien we dan ook geregeld standaard in de badkamers van nieuwbouw huizen, maar ook wordt hier steeds meer voor gekozen als de badkamer verbouwd wordt.

inbouwnis badkamer

Wat is een nis precies?

Een nisje is eigenlijk een uitsparing in de muur. Je maakt een inkeping in de muur, waarmee je extra opbergruimte in de badkamer of doucheruimte creëert. Zo’n nis kan volledig in de wand worden ingebouwd of gemonteerd aan de buitenkant van de wand. Het voordeel van een inbouwnis is dat het je geen extra ruimte kost in de badkamer en uiteindelijk zorgt voor een opgeruimde badkamer. Daarnaast geven de nisjes een luxe uitstraling aan jouw badkamer.

Ideaal om spullen in op te bergen

Extra opbergruimte in je badkamer is nooit weg en een nis is hier heel geschikt voor. Je creëert hier ook een prachtige blikvanger mee, die zorgt voor een fijne uitstraling van je badkamer. Sowieso is het vaak lastig om alle flessen douchecrème, shampoo en conditioner kwijt te kunnen. Daardoor belanden ze al snel op de grond en dat ziet er best rommelig uit. Je ziet de nis in heel veel verschillende vormen. 

Vooral bij grotere nissen in de badkamer wordt er vaak gekozen voor een tegelkleur waar een van de wanden van de douche in terugkomt. Op deze manier creëer je een mooi geheel en door de zachte kleuren krijgt de badkamer een luxe, rustgevende uitstraling die je doet denken aan een hotel of sauna.

Breng contrast in je badkamer

Als het iets opvallender mag, kun je ervoor kiezen om de achterwand in de nis een contrasterende kleur verf of kleur tegel te geven. Uiteraard moet je wel voor kleuren kiezen die bij elkaar passen. Het risico als je dit niet doet, is dat je badkamer onrustig gaat ogen, waardoor een douche nemen of in bad liggen niet meer zo rustgevend kan zijn als dat deze zouden moeten zijn.

Verschillende plekken mogelijk

Een nis kun je eigenlijk overal in de badkamer plaatsen, waar jij deze handig en mooi vindt! De meest geziene plek is natuurlijk in de doucheruimte. Hier kun je dan je badschuim, shampoo flessen en sponsjes netjes opbergen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een nisje in de wand boven je toilet te verwerken. Hier kun je dan bijvoorbeeld extra wc rollen of een luchtverfrisser in kwijt.