5 tips om je badkamer optisch groter laten ogen

Iedereen wil wel een riante badkamer. Eén met een groot vrijstaand bad en genoeg ruimte om ‘s ochtends tijdens het opmaken een klein dansje te wagen. Toch heeft niet iedereen dit geluk. Veel huizen hebben een kleine badkamer. De badkamer voldoet, maar hoe gaaf zou het zijn als je deze een stukje groter kan laten lijken? Gelukkig zijn daar verschillende manier voor. In dit artikelen vertellen we je er een paar!

Kleine meubels

Hoe leuk het ook is, een riant vrijstaand bad komt in een kleine badkamer niet helemaal tot zijn recht. Sterker nog, het neemt flink wat ruimte in beslag. Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om voor kleinere meubels te gaan. Kies bijvoorbeeld een inloopdouche (met glazen wand!) in plaats van een bad. Ook een klein badmeubel met een horizontaal geplaatste spiegel is een verstandige keuze. 

Kleine wasbak

Ook een kleine wasbak is handig in een kleine badkamer. Dit maakt de ruimte een stuk praktischer. Ga bijvoorbeeld, in plaats van een grote wastafel, voor een waskom. Deze zijn vaak kleiner van formaat, maar net zo functioneel. Daarnaast blijft er naast de waskom nog voldoende ruimte om wat toiletaccessoires kwijt te kunnen.

Dezelfde tegels

Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om één soort tegel (en kleur) op de muur te gebruiken. Hierdoor creëer je één grote ruimte. Veel badkamers hebben bijvoorbeeld een verschillende tegel in de doucheruimte en de rest van de ruimte. Dit om een duidelijke scheiding aan te geven. Dit maakt de badkamer alleen maar kleiner. Ga voor een eenheid!

kleine-badkamer-groter-laten-lijken

Niet teveel kleur

Ben je fan van kleur? Dan is het verleidelijk om veel kleurtjes toe te voegen in je badkamer. Denk aan gekleurde handdoeken, badmat, bloempotjes, opbergmanden etc. Toch is dit niet de beste optie, meer, vooral verschillende, kleuren laten de ruimte kleiner lijken. Ga daarom liever voor één of twee basiskleuren die je op verschillende manieren laat terugkomen.

Eén blikvanger

Bang dat een ruimte met dezelfde tegels of kleur saai wordt? Zorg dan dat je op andere manieren een beetje reuring creëert. Dit doe je bijvoorbeeld door één item toe te voegen aan je badkamer die echt opvalt. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte wastafelkraan aanschaffen die een mooi contrast vormt in een witte ruimte. Deze truc passen ze ook vaak toe in toiletten, maar dan met, bijvoorbeeld, een zwarte fonteinkraan

Met welke tips ga jij aan de slag?