Luxe badkamers in 2021

Wil jij graag een luxe wellness badkamer thuis? Een aantal onderdelen zijn dan een must om heerlijk tot rust te komen in je eigen badkamer. En dat heb je vast verdient na een lange dag werken. Ik help je graag bij het opdoen van inspiratie. Na het lezen van deze blog kan jij aan de slag om een luxe wellness badkamer te installeren.

Stoom- en douchecabine

Wanneer je een eigen wellness badkamer in huis wilt dan kan een stoomcabine niet ontbreken. Er zijn veel mogelijkheden. Zo heb je stoomcabines met massagestralen, lichttherapie en muziek. De belangrijkste functie is uiteraard stoom. Het is heerlijk om jezelf te omringen met stoom. Naast dat het heerlijk ontspannen is, is het ook erg gezond. Het helpt namelijk om de poriën te openen zodat je na de stoomsessie de poriën goed kan schoonmaken onder een warme douche.

Massagestralen zijn ook erg effectief om tot rust te komen. Of je nou keihard je best hebt gedaan in de sportschool of heel lang op een stoel stil hebt gezeten. De stevige massagestralen zorgen ervoor dat de spieren los en tot rust komen.

Bubbelbad in de badkamer

Een whirlpool bad, wat ook wel een bubbelbad wordt genoemd, komt wat mij betreft vlak na de stoomcabine voor een wellness badkamer. Ook hier heb je genoeg te kiezen. Wil je graag alleen relaxen of liever met z’n tweetjes. Het kan allebei.

Ga je een bubbelbad kopen dan is het verstandig om van te voren na te gaan of de vloer voldoende capaciteit heeft om het bad te dragen. Na gaan of het bad wel past is ook een goed idee.

luxe badkamer

De voordelen van een whirlpool bad zitten in het warme water en de massagestralen in het bad. De massagestralen zijn te verkrijgen in 2 varianten namelijk luchtstralen en waterstralen. De waterstralen zijn sterker en kunnen dus meer ontspannend zijn. Misschien ook niet als je de harde stralen niet kan waarderen. Maar over het algemeen zijn de wat hardere stralen beter voor spierontspanning.

Wellness accessoires

Daarnaast zijn er nog accessoires die je badkamer omtoveren tot een wellness. Zorg voor een heerlijke geur door het plaatsen van kaarsen met een geur naar keuze. Een populaire geur is lavendel. Dit is een zachte en ontspannende geur. Je geest komt in balans en je wordt er rustig van.

Zorg er daarnaast voor dat je jouw badkamer zo indeelt dat je er van kan genieten. Als jij trots je badkamer instapt omdat het er goed en opgeruimd uitziet dan helpt dat enorm om te ontspannen.

Gebruik deze tips om jouw badkamer in te richten als een wellness badkamer.