Een schutting die lang meegaat

Een schutting is voor de lange termij

Wanneer je besluit om een schutting in de tuin te gaan plaatsen, is die schutting natuurlijk bedoeld voor de lange termijn. Een schutting koop en plaats je niet om deze na een aantal jaren gebruik alweer te vervangen. Daarom plaats je natuurlijk een kwalitatief hoogstaande schutting die lang meegaat. Maar welk materiaal gaat het langst mee en is het beste bestand tegen weersinvloeden?

Gaaspanelen: wat zijn dit precies en wat zijn de voordelen ervan?

ER zijn uiteenlopende materiaalsoorten op het gebied van schuttingen. Denk bijvoorbeeld aan beton, hout, planten, kunststof en gaaspanelen. Laatstgenoemde optie is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. Wat zijn gaaspanelen of gaasschuttingen eigenlijk? Feitelijk bestaan gaasschuttingen uit hekken die van staaldraad zijn gemaakt. Deze staaldraden zijn ingelast in een paneel. Hierdoor zijn ze ijzersterk. Naast dit voordeel, de enorme kracht van deze panelen, hebben gaaspanelen als pluspunt dat ze erg duurzaam zijn en lang meegaan. Een investering betaald zich dus terug. Gaaspanelen van hout- en staalhandel De Jong Handelsonderneming vragen een investering, maar leveren op termijn veel op. Verder nog een boeiend en interessant derde voordeel van het gaaspaneel: deze hekwerken zijn doorzichtig. Je hebt dus goed zicht, terwijl bij storm de wind geen vat krijgt op de schutting; zoals bij houten schuttingen – die kunnen omwaaien – wel het geval is. Tegelijk kunnen gaaspanelen ook makkelijk gedicht worden door er klimplanten in te plaatsen of andere dichtende begroeiing. Je hebt dus zelf de keuze hoe je je schutting inricht: opgevuld met groen of juist open. Doordat gaaspanelen erg sterk zijn, kun je ze prima gebruiken als tuinbeveiliging: dieven of inbrekers moeten vel moeite doen om dit soort gaasschuttingen te doorbreken en zullen afhaken.

Nauwelijks onderhoud nodig en geschikt voor elk type tuin

Een ander prettig kenmerk van gaaspanelen is dat ze eigenlijk nauwelijks tot geen onderhoud nodig hebben. Dat scheelt je als eigenaar een hoop werk. Gaaspanelen zijn daarnaast geschikt voor elk soort tuin. Of je nu van een hypermoderne of een klassieke, meer traditionele tuin houdt: gaaspanelen ogen in beide situaties prachtig en zijn een aanwinst voor iedere tuin.

Profiteer van de voordelen van gaaspanelen

Bestel nu gaaspanelen bij de hout- en staalspecialist De Jong. En profiteer van de diverse voordelen die dit materiaal te bieden heeft. Natuurlijk kun je ons eerst bellen voor informatie of een gratis offerte bij ons opvragen. Wij helpen je graag verder!