mooie houten barset voor in de tuin

Voel jij al lentekriebels en wil je je tuin klaar maken voor heel wat uren plezier? Bij de tuinmeubeltrends van 2019 zagen we al dat houten tuinmeubilair helemaal in is. Een mooie houten barset laat je toe om met je gezin, vrienden, collega’s of familie heel wat leuke uren in de tuin door te brengen. Maar er zijn heel wat types, ontwerpen en mogelijkheden. Om jou alvast te inspireren om de juiste keuze te maken, laten we jou delen in onze top 5 van mooie houten barsets.

1. De Garden Collection Brighton

Garden Collection Brighton

Simpel maar chique kun je deze mooie houten barset voor buiten noemen. Stoer en stevig, tijdloos maar hedendaags en rechttoe rechtaan zijn maar enkele woorden om mooie houten barsets als deze te beschrijven. Het Indonesische teakhout heeft een uiterste naturel uitstraling en vraagt weinig of geen onderhoud. Het wordt zelfs mooier met de tijd doordat het een grijze tint krijgt. Als je het toch in zijn oorspronkelijke kleur wilt houden, kun je het behandelen met een protector. Deze mooie houten barsets voor in de tuin passen zowel bij industriële als bij klassieke, bij moderne zowel als bij retro stijl.

2. Boomstam/Rita bar tuinset

Boomstam/ Rita bar tuinset (klik voor meer info)


Een totaal andere uitstraling heeft deze boomstam barset. Houten barsets met een boomstam tafelblad brengen de natuur ten volle in je tuin. Het doet denken aan een gezellige picknickplaats in het bos. Het hardhout is duurzaam en gaat vele jaren lang mee. Samen met de rotan barstoelen vormt het een stijlvol geheel. Deze houten barset past bij een landelijke en bij een industriële woning.

3. De Rough S barsets

Rough-s/ Rough-X Barset (klik voor meer info)


De stoelen met rugleuning van deze houten barset voor buiten geven extra comfort. Het is een barset waar je uren en uren kunt blijven zitten. De stoelen zitten perfect en de tafel is stoer en modern tegelijkertijd. Dit is een houten barset die bij elke stijl past.

4. De Wales Casa barset

Wales Casa Barset 7 delig (klik voor meer info)


De combinatie van wicker stoelen en een houten tafel is perfect. Wicker is een lichtgewicht zodat jij je barset makkelijk kunt opstellen zoals jij het wilt. Je krijgt er nog een set mooie zitkussentjes bij voor extra comfort. Deze houten barset past bij moderne, vintage, klassieke en rustieke woningen.

5. De Rita barset

Rita Barset (klik voor meer info)


https://www.avh-outdoor.nl/rita-barset-80x80xh105-cm-5-delig-teak.html
In deze mooie houten barsets voor in de tuin is er gekozen voor stoelen in rotan met hardhout. Het is een mooie combinatie tussen twee hoogwaardige materialen. Het tafelblad is prachtig afgewerkt en vertoont mooie houtstructuren. Deze mooie houten barsets gaan goed bij klassiek, modern, vintage en landelijk.

Kies de perfect opstelling

Al deze mooie houten barsets zijn in diverse opstellingen te verkrijgen. Kies je voor een vierkante of rechthoekige tafel? Hoeveel personen wil je aan je barset kunnen plaatsen? Heb je een grote tuin? Dan kun je bijvoorbeeld voor twee kleine barsets (4 personen) kiezen in plaats van voor één grote barset. Op die manier heb je meer flexibiliteit qua opstelling. Ga je voor stoelen met of zonder rugleuning? Jij weet het best hoe jouw barset er moet uitzien.

Kleed je houten barset aan

Houten barsets zijn ideaal om genodigden te ontvangen voor een etentje, een staand buffet, voor de BBQ of gewoon voor een hapje en een drankje. Het is de kunst om houten barsets om te toveren tot een gezellige hoek in je tuin. Kleed daarom je barset mooi aan. Prachtige houten barsets verdienen het om omringd te worden door mooie elementen. Denk bijvoorbeeld aan mooie bloembakken, tuinverlichting, kaarsen of theelichtjes. Zorg voor mooie placemats en sierkussentjes. En vergeet de kleine details niet: bijpassende glazen, servies, schoteltjes voor borrelhapjes en dergelijke meer.

Je mooie houten barset in combinatie met…

Waarschijnlijk heb je al andere tuinmeubelen: een bank, een tuintafel en tuinstoelen bijvoorbeeld. Stem je barset hierop af. Laat je barset aansluiten op de rest van je tuinmeubelen, zowel qua stijl als qua materiaal. Indien mogelijk stem je het ook af op je binnenhuisinrichting. Zo krijg je in je tuin een mooi en stijlvol geheel dat volledig bij jou en je huis past. Rest jou nu enkel nog te genieten van je barset. Wij hopen samen met jou op veel zonnige dagen en warme avonden.

Door Interieur