Het onderhouden van kunstgras

onderhoud van kunstgras

Kunstgras is één van de makkelijkste producten om te onderhouden! Helemaal als je het vergelijkt met echt gras. Echt gras moet je eerst zaaien, vervolgens moet je een tijd wachten tot dat het begint met groeien en wanneer het eindelijk groeit, zul je het ook moeten onderhouden door middel van maaien. En dan nog maar hopen dat het mooi groen blijft! Met kunstgras kun je er zeker van zijn dat je dit allemaal niet hebt en ben je altijd verzekerd van een mooie groene grasmat. Toch is het belangrijk om je kunstgras te onderhouden. Hoe doe je dit nu precies? Wij leggen het uit!

Het onderhouden van kunstgras

Het allerbelangrijkste deel van onderhoud wanneer het gaat om Buitengewoon Kunstgras is het schoonhouden van het kunstgras. Het schoonhouden doe je door blaadjes die op het kunstgras zijn gewaaid er vanaf te vegen. Dit geldt ook voor takken. De makkelijkste manier om dit te doen is met een harde bezem. Het verwijderen van deze bladeren betekent dat er geen zaadjes zullen ontkiemen op het kunstgras. Het gebruiken van een harde bezem zorgt er ook voor dat de haartjes weer rechtop komen te staan. Zo ziet je kunstgras er weer fris en fruitig uit! Wanneer er toch onkruid ontstaat, raden wij aan om dit met de hand of met een hark te verwijderen. Regelmatig bijhouden zorgt er voor dat je kunstgras er op zijn best uit blijft zien. Wanneer je huisdieren hebt, kan het voorkomen dat deze hun behoefte doen op het kunstgras. Dit is geen probleem en het gras zal niet verkleuren, zoals vaak met echt gras wel het geval is. Het is wel belangrijk dat je de behoeftes van je dier zo snel mogelijk opruimt. Ook is het verstandig om het kunstgras vervolgens even na te spoelen met water.

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om het kunstgras een grote beurt te geven. Dit wordt aangeraden om in de 3 tot 5 jaar uit te voeren. Je kunt dan bijvoorbeeld ook je kunstgras nog een keer inzanden. Dit zorgt er voor dat de sprieten minder plat gaan liggen.

Al met al is het onderhouden van kunstgras een makkelijke taak! Het belangrijkste onderdeel blijft toch het schoonhouden van het kunstgras en zorgen dat er geen bladeren, takken of ander onkruid op terecht komt. Wanneer je hier consequent in bent, zal je kunstgras er mooi uit blijven zien. Ook is het belangrijk om regelmatig je kunstgras met een harde borstel te borstelen en na maximaal 5 jaar groot onderhoud uit te voeren