Hoe kan je een elektrische deken wassen? 

Net als gewoon beddengoed moet je een elektrische deken regelmatig wassen. Echter kan je dat extra warme deken niet zomaar in de wasmachine gooien. Hoe kan je een elektrische deken wassen zonder hem te beschadigen? Met onderstaande tips is je elektrische deken straks weer helemaal fris!

een elektrische deken wassen

Elektrische deken wassen

Heb je de voorbije jaren ook zo’n heerlijk warm elektrische deken gekocht? Als je deken redelijk nieuw is, dan kan je deze waarschijnlijk gewoon in de wasmachine en droger stoppen. Makkelijker kan haast niet! Wees er wel wat voorzichtiger mee dan met een standaard deken en controleer altijd of er een waslabel is. 

Kies steeds voor een fijne was en een lage wastemperatuur. Let er ook op dat de deken niet te lang en te warm in de droger gaat. Het beste is om de deken uit de droger te halen nét voordat hij volledig is opgedroogd. Vervolgens kan je hem aan de lucht laten opdrogen. 

Stroomsnoer verwijderen

Zorg er altijd voor dat je het stroomsnoer verwijdert alvorens je de deken in de wasmachine stopt. Schakel de deken uit, verwijder de stekker uit het stopcontact en haal daarna het stroomsnoer uit de deken. Controleer ook direct of alle verwarmingselementen nog op hun plek zitten. Wanneer er eentje door de stof heen steekt, dan is het niet veilig om het elektrische deken nog te wassen of te gebruiken.

Hoe kan je een elektrische deken wassen

Oud elektrische deken wassen

Heb je een elektrische deken dat al wat ouder is en waarbij je het bedieningssnoer niet kan verwijderen? Dan kan je dit deken jammer genoeg niet wassen in de wasmachine. Wat wél mogelijk is: het elektrische deken met de hand wassen. Dit kan je doen op een lage temperatuur in bad. Let er wel op dat het snoer niet onder water komt. 

Mild wasmiddel gebruiken

Gebruik te allen tijde een mild wasmiddel. Chemische reinigingsmiddelen en bleekmiddelen doen je elektrische deken meer kwaad dan goed en moet je dus echt vermijden. Ga je jouw deken in de droger steken? Zorg er dan voor dat het deken voldoende ruimte heeft om rond te kunnen draaien. Een volle wasdroger moet je dus vermijden, net als een volle wastrommel trouwens. Was uitsluitend het deken en stop er geen andere was bij.

Medisana HU A63 warmte-onderdeken wasbaar
Medisana HU A63 warmte-onderdeken wasbaar
MOA Elektrische Fleece Deken
MOA Elektrische Fleece Deken
Inventum HN197V - Elektrische onderdeken
Inventum HN197V – Elektrische onderdeken
LifeGoods Elektrische Warmtedeken
LifeGoods Elektrische Warmtedeken
Carmen CEB1801P - Elektrische bovendeken
Carmen CEB1801P – Elektrische bovendeken
DistinQ Elektrische Bovendeken 160 Watt
DistinQ Elektrische Bovendeken 160 Watt