Kies je voor een loungeset of voor een diningset in je tuin?

De tuin een flinke opknapbeurt geven? Vergeet het tuinmeubilair niet!

Mensen die de tuin een flinke opknapper willen geven, pakken natuurlijk meerdere zaken aan. Op deze momenten is het niet alleen tijd voor nieuwe bloemen en planten of een andere schutting, maar ook voor het opknappen van het terras en het tuinmeubilair. Een goede en comfortabele zitplek is daarbij van groot belang. Want je wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van jouw opgeknapte tuin. Maar wat is nu het beste: een dining set of een loungeset? Beide typen tuinsets hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit zoal? En hoe maak je een goede keuze tussen deze twee opties?

Extra sfeer in de tuin

Zowel voor een dining set als een loungeset geldt dat deze veel extra sfeer en gezelligheid in de tuin brengen. Beide sets zijn lekker stijlvol en voegen daadwerkelijk iets toe aan je tuin. Je kunt namelijk heerlijk relaxed in de tuin zitten, op een sfeervol terras. De sfeer van de tuinset die je koopt bepaal je natuurlijk helemaal zelf: een stijlvolle en relaxte set die een romantische of klassieke sfeer uitstraalt? Geen probleem! Ook moderne of industriële loungesets / diningsets brengen veel extra sfeer aan in de tuin.

Het beoogde doel van jouw tuinset

In de keuze voor een diningset of loungeset is het praktische nut van groot belang. Wil je alleen een plek om even lekker te kunnen zitten om een drankje te drinken of een boek te lezen? Op lekkere zachte kussens? Dan is een loungeset de slimste optie. Wil je een lekkere tuintafel met stoelen om te eten, lunchen of met vrienden wat te drinken? Ga dan voor een dining set!

Een diningset is geschikt voor alle seizoenen

Het grote voordeel van een diningset is dat je hiervoor doorgaans geen kussens nodig hebt. Als het gaat regenen of vriezen, kun je jouw diningset gewoon buiten laten staan, want deze kan tegen een stootje. Kies je voor een comfortabele loungebank, dan heb je uiteraard wel kussens nodig. Dit betekent dat je deze bij slecht weer moet weghalen. Slimmer is echter om ze af te dekken met speciale beschermhoezen voor loungesets. Deze zijn voordelig verkrijgbaar bij meubelleveranciers en bouwmarkten, en schelen een hoop werk: de hoes is snel aangebracht en je hoeft dan niet alle kussens naar de schuur of bijkeuken te sjouwen!

Een grote of juist minder grote mobiliteit?

Interessant aan diningsets is dat deze relatief licht zijn en daardoor razendsnel verplaatst kunnen worden. Verander je regelmatig de indeling van de tuin, dan is het beter om te kiezen voor een dining set, omdat die aanzienlijk mobieler zijn dan loungesets. Ben je van plan een vaste zitplek en relaxplek in de tuin te maken, dan is het aan te raden om voor een sterke en robuuste loungeset te gaan. Deze zijn zwaarder en logger dan diningsets, maar zitten wel relaxter en comfortabeler!

Veel keuze

Of je nu gaat voor een dining set of een loungebank, er is een belangrijke overeenkomst tussen beide: de keuze die je hebt, is haast onbegrensd. Jouw stijl is altijd wel verkrijgbaar, evenals een goede prijs-kwaliteitverhouding, dus zoek goed voordat je tot een aankoop overgaat!