Leuke Badkamerspiegels

Perfecte spiegels voor badkamers

Leuke badkamerspiegels bestaan in allerlei vormen en maten. Een rondje door woonwinkels leert dat ze allemaal op hun eigen manier iets bijzonders uitstralen. De eerste blik in de spiegel gebeurt ongeveer iedere dag in de badkamer. Pas na het tandpoetsen en harenkammen begint de nieuwe dag pas. De badkamer komt alleen van pas bij het wassen of voor een bezoek aan het toilet. In de woonkamer of slaapkamer speelt zich meer af dan in deze kamer, maar hij is toch heel belangrijk. De douche of het bad staat alleen hier. Een leuke badkamerspiegel tilt de uitstraling naar een hoger niveau.

Rond of vierkantleuke badkamerspiegels

Op het eerste gezicht lijkt bijna iedere spiegel een bijzondere badkamerspiegel. Daarna komt de eerste vraag in beeld voor wie serieus denkt aan kopen. De meeste badkamerspiegels onderscheiden zich van de rest door hun ronde of vierkante vorm. De twee geven een heel verschillende effect wanneer ze eenmaal in de badkamer hangt. De keuze voor bijvoorbeeld een ronde badkamerspiegels betekent meteen dat een groot deel van de andere kanshebbers afvalt. In een ander geval blijkt uiteindelijk geen enkele badkamerspiegel leuk genoeg voor thuis. Een heel andere badkamerspiegel, bijvoorbeeld in gotische stijl, biedt dan een verassende oplossing in deze grote zoektocht.

Van ander materiaal gemaakt

De meeste badkamerspiegels bestaan uit glas, glas en nog eens glas. Een zinvolle kamer als de badkamer verdient van top tot teen glans. Bij leuke badkamerspiegels zorgt een unieke vorm of een opvallend accent daar meestal voor. Een creatieve denker ziet meer opties om uit te blinken. Materialen als hout of brons komen ook voor in een leuke badkamerspiegel. In de eerste plaats sneeuwen die misschien onder tussen de meer voor de hand liggende keuzes. Vervolgens pakt dit in bepaalde badkamers toch verassend goed uit omdat het hout of brons daar helemaal thuis hoort.

Verlichting rondom de spiegel

Vooral in de badkamer moet de lichtinval perfect zijn om make-up aan te brengen of tanden te flossen. Een bijzondere badkamerspiegel speelt op die wens in doordat hij verlichting geeft. Slecht zicht zorgt voor extra ongemak en een goede verlichting neemt dat al weg. Die leuke badkamerspiegels versterken de gewone verlichting in de kamer. Ze vangen een deel op wanneer het grote licht bijvoorbeeld zou haperen. Voor totale vervanging zorgt het niet, maar het helpt altijd mee om beter te zien. Geïntrigeerde LED verlichting voegt alleen iets toe wanneer het de lichtinval onvoldoende blijkt of deze spiegel bij de rest van de badkamer past.

Eigen stijl en budget

Behalve een handige verlichting om de badkamerspiegel heen bepaalt ook smaak veel. Grofweg vallen de badkamers onder te verdelen tussen de kamers met een strakke inrichting met donkere kleuren vergezeld door grote, brede spiegels of een meer speelse invulling. Een ronde spiegel hangend aan een touw past mooi binnen die laatste stijl. Eerlijk gezegd geldt voor iedere badkamerspiegel dat ook het thema geld meespeelt. Het wisselt per badkamer hoeveel budget er in gestoken mag worden om een spiegel te kopen. Met een klein budget stelt het gerust dat de prijzen zo wisselen dat er voor elke prijsklasse wat tussen zit.