Waarom kiezen voor oosterse tegels?

Je kent ze wel van op reis of op TV: de oosterse tegels. Het zijn de tegels met geometrische vormen of soms ook bloemen- of plantenmotieven. Ze sluiten bij mekaar aan en vormen zo één soort patroon, bijna een tapijt. Ze worden niet alleen op de vloer, maar ook tegen de wand geplaatst. Ze trekken veel mensen aan, want ze zijn gewoon mooi!
oosterse tegels

AFbeelding; https://nl.pinterest.com/pin/289708188504849586/

Diverse mogelijkheden

Of je nu oosterse tegels voor in de badkamer, of oosterse tegels voor in de wc kiest, ze bestaan in heel wat motieven en kleuren. Heb je een vrij sobere woning, kies dan voor tegels in twee, hooguit drie verschillende tonen (bijvoorbeeld grijs-wit-zwart of bruin-beige-wit). Heb je eerder een klassieke woning, of een woning met veel kleur? Dan kun je gerust gaan voor tegels met diverse kleuren.

Hou het stijlvol in de badkamer

 oosterse tegels badkamer

Maak het echter niet te bont. Plaats je tegels daarom enkel ofwel tegen de muur, ofwel op de vloer. Op vloer én muren zou écht overdreven zijn. Oosterse tegels komen pas echt tot hun recht als het eyecatchers zijn. Zo kun je bijvoorbeeld, als je kiest voor oosterse tegels voor in de badkamer, enkel een band met tegels voorzien die heel de ruimte rond loopt. Je kunt ook een band met tegels voorzien rond de spiegel. Of voorzie een rechthoekige partij tegels in het midden van de vloer en vul de randen aan met een kleur die in de tegels voorkomt. Een badkamer is al vrij klein op zich. Ze volledig gaan bekleden met gekleurde tegels met ingewikkelde motieven, creëert een veel te drukke sfeer. En dat is toch het tegengestelde van wat we in de badkamer willen, niet?

De wc: tegels in oosterse stijl kunnen!

De wc mag zeker ingericht worden in een oosterse stijl. Ga je voor oosterse tegels voor in de wc? Let ook hier op dat het niet te druk wordt. In een dergelijke kleine ruimte creëer je met drukke tegels al snel een psychedelische toestand. Hou het daarom bij één band tegels, of slechts één muur (bijvoorbeeld de muur achter het toilet) en hou het voor de rest sober.

Muren vol oosterse tegeltjes zijn schitterend in oude Oosterse paleizen, Andalusische patio’s of kleine Spaanse bars. Hou het echter sober als je ze bij jou thuis installeert. Liever één goeie eyecatcher dan een rommelig geheel.

Door Interieur