Tips voor het opleuken van je badkamer

opleuken van je badkamer

De badkamer is een door en door functionele ruimte waarin je elke dag wel wat tijd spendeert. Het is ook net die functionaliteit die zich vaak laat vertalen in een inspiratieloze stijl. Toch wel een beetje jammer voor één van de belangrijkste kamers van het huishouden. Gelukkig hoef je echt niet over magische krachten te beschikken om jouw badkamer op te leuken. Met een paar kleine aanpassingen kom je al een heel eind.

Een likje verf kan geen kwaad

Absoluut de gemakkelijkste manier om de hele sfeer en het uitzicht van jouw badkamer te vervangen: de oude badkamermeubels een likje verf geven. Een andere kleur doet vaak al wonderen, maar er zijn nog meer opties om een bepaalde sfeer op te roepen. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen jouw meubels een verweerde look te geven. Ideaal voor een landelijk interieur!

Moodlights

De badkamer is de plek om jouw make-up aan te doen, de tanden te poetsen en jezelf te bewonderen in de spiegel. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is dat jouw badkamer over een goede verlichting beschikt. Die uitstekende verlichting kan op andere momenten echter eerder een hinderpaal zijn. Een felle lamp is niet bepaald goed voor de intieme sfeer van een ontspannend bad. Zorg dus voor opties en jouw badkamer is gelijk al een stuk leuker om in te vertoeven.

Zeg het met een accessoire

We leven vandaag de dag in een geglobaliseerde wereld en dat vertaalt zich ook in een stortvloed aan accessoires. Laat jouw badkamer er dan ook niet verlept bijliggen met versleten handdoeken of kapotte hebbedingetjes. Er zijn immers meer dan genoeg stijlvolle alternatieven beschikbaar. Het is een tijd van badbutlers, honderden zeeppompjes en nog veel meer. Een onmisbare tip bij jouw zoektocht naar de juiste accessoires: blijf bij één duidelijke stijl.

Groene vingers

Je hoeft heus geen grote tuin te hebben om jouw groene vingers aan de wereld te laten zien. De badkamer is immers de perfecte plek voor een streepje groen. De juiste planten helpen bij een rustgevende vibe en brengen bovendien ook wat extra kleur in de ruimte. Dat gezegd zijnde is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je niet zomaar elke plant in jouw badkamer kunt deponeren. Om gebroken plantenharten te vermijden ga je op voorhand best even na wat de mogelijkheden zijn.