Waar kun je het beste je motor stallen aan huis?

Een motor hebben heeft zo zijn voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit in de file te staan wanneer je op de motor naar werk gaat. Om zo lang mogelijk te genieten van je motorvoertuig is het belangrijk om het op een veilige plaats te stallen. Wat is er mogelijk qua motorberging in en aan huis?

Kun je je motor buiten laten staan?

Kan de motor niet gewoon buiten blijven staan? Dit is zeker mogelijk. Het nadeel hiervan is wel dat je voertuig niet tegen weer en wind beschermd is. Je kunt een stevige, dikke buitenhoes gebruiken om je motor af te dekken, zodat je motor droog staat en roestvorming voorkomen wordt. Hou er echter ook rekening mee dat een motor die voor de deur geparkeerd staat veel aanlokkelijker is voor dieven om te stelen. Het scheelt al een stuk wanneer je de motor in een omheinde achtertuin kwijt kunt, maar het geeft geen garantie dat iemand niet alsnog je motor meeneemt. Het is sowieso verstandig om bij het afsluiten van een motorverzekering na te gaan welke voorwaarden de verzekeraar stelt met het oog op anti-diefstalmaatregelen. Als je ruimte hebt in de tuin zou je bovendien een motorberging kunnen laten plaatsen. Zo is je motor uit het zicht en is het beter beschermd tegen alle weersomstandigheden.

Motor in de garage

Je motor in de garage stallen is al een veel veiligere optie. Hier is staat deze veilig en is deze beschermd tegen weer en wind. Wel kan het een uitdaging zijn je garage zo in te richten dat je ruimte hebt voor een motor. Als je in deze ruimte normaliter veel spullen opslaat, kan het handig zijn om een stelling aan te schaffen en de garage te ordenen. Spullen die je niet regelmatig gebruikt, zou je eventueel in een gehuurde opslagruimte kwijt kunnen. Zorg ervoor dat je motor op een veilige plek staat uit het looppad, zodat de kans klein is dat iemand ertegenaan botst of er iets op laat vallen.

De motor in de woonkamer

Heb je geen ruimte in je tuin en je hebt geen garage of schuur? Geef je motor een plekje in de woonkamer. Zolang je iets neerlegt onder de standaard, tegen krassen op de vloer, is er in principe geen goede reden te bedenken waarom je je motor niet in huis zou halen. Sterker nog: het is een mooie blikvanger in je interieur, zeker als er al een motorthema heerst. Het enige nadeel is dat deze ruimte inneemt. Het is daarom geen geschikte optie voor degenen die bijvoorbeeld in een kleine studentenkamer wonen.