Wat zijn de voordelen van een zoutlamp?

Wil jij graag een zoutlamp kopen? Een zoutlamp ziet er ontzettend leuk uit, maar biedt nog veel meer voordelen. De lamp is gemaakt van Himalaya steenzout, wat zorgt voor negatieve ionen in de lucht. In eerste instantie klinken negatieve ionen slecht, maar eigenlijk zijn ze veel beter dan positieve ionen. Negatieve ionen vind je namelijk ook vaak bij watervallen en oceanen, en geven je een goed en gelukkig gevoel. Dit is dus al één van de voordelen van een zoutlamp, maar er zijn er nog meer. Wij zetten ze hieronder op een rijtje voor je!

de voordelen van een zoutlamp

1. Een zoutlamp zorgt voor een goede nachtrust

Een Himalaya zoutlamp vermindert stress waardoor je sneller rustig wordt en beter slaapt. Daarom is deze lamp ook ideaal om op je nachtkastje te zetten. De lamp ziet er niet alleen rustgevend en ontspannend uit vanwege het zachte licht en de ontspannende kleur, maar geeft je ook écht een relaxt gevoel. 

2. Zoutlampen reinigen de lucht

Naast dat een Himalaya zoutlamp stress vermindert en een goede nachtrust bevordert, reinigt het ook de lucht in de ruimte. De steen trekt namelijk luchtverontreinigende stoffen aan waardoor de lucht schoon en allergeenvrij blijft. 

3. Helpt met ademen

Heb je last van slijm en moeite tijdens het ademen? Ook dan kan een zoutlamp veel goeds voor je doen. Het inademen van zoutdeeltjes zorgt er namelijk voor dat het slijm afbreekt. De lamp heeft dus ook een positief effect op je gezondheid.

Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp
Alle info over deze luxe dimbare Himalaya zoutlamp vind je hier
Zoutlamp Himalayazout
Zoutlamp Himalayazout
Himalaya Salt Dreams
Himalaya Salt Dreams

4. Verbetert je humeur

We zeiden het hierboven al: een zoutlamp geeft je een goed en gelukkig gevoel. Dit komt omdat een zoutlamp kan zorgen voor meer serotonine en tryptofaan. Deze stoffen hebben invloed op je stemming. Wanneer deze stoffen verdubbeld worden door de lamp, kan je minder last hebben van stress en angsten.

5. Mooie blikvanger in je interieur

Door het zachte licht, de ontspannende kleur en de vorm van een steen is een Himalaya lamp een mooie blikvanger in je interieur. Of je de zoutlamp nu op je nachtkastje in de slaapkamer of op het dressoir in de woonkamer zet: de lamp zal sowieso in het oog springen!

6. Gaat stralingen tegen

Dit laatste voordeel is nog niet wetenschappelijk bewezen, dus neem het vooral met een korreltje zout (!), maar zoutlampen kunnen bepaalde stralingen tegengaan. Denk hierbij aan stralingen van een smartphone of laptop. Alleen maar goed meegenomen, toch?

Gadgy Himalaya Zoutlamp
Gadgy Himalaya Zoutlamp
EverRest The Cube
EverRest The Cube
Domum Himalaya Zoutlamp met 7 lichtkleuren
Domum Himalaya Zoutlamp met 7 lichtkleuren

Zo, dit zijn de belangrijkste voordelen van een zoutlamp. Handig om te weten is dat je de lamp buiten het bereik van huisdieren moet houden omdat ze giftig is. Let er dus op dat je de lamp een plekje geeft waar je hond of kat er niet bij kan.