3 voordelen van een gietvloer

 Je ziet het overal, in woonbladen, woningen, winkels, kantoorpanden etc een gietvloer terugkomen. Dit komt omdat ze erg populair en praktisch zijn. Gelukkig heeft niet iedereen precies dezelfde vloer, er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden dat het bijna altijd wel een unieke vloer is. Gegoten vloeren hebben zoveel voordelen, gietvloeren kunnen samen met vloerverwarming en meer. Is het tijd om een nieuwe vloer te laten leggen in je woning? Denk je erover na om een gietvloer te kiezen? Lees hier alle voordelen van deze mooie vloer. 

Vloeistoffen en een gietvloer 

Een van de grootste voordelen van deze vloer is dat de vloer waterdicht is. Je kan de vloer dus overal leggen in de badkamer, wc, keuken noem het maar op. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloer krom gaat trekken door water. Mensen zijn niet alleen bang voor water op de vloer, maar ook voor etensresten en kookspetters. Gelukkig is dit geen punt voor een gietvloer, dit kan er gemakkelijk uit worden gehaald met een vochtig doekje. Met een houten vloer gaat dat wel anders daar trekt alles erg snel in de vloer.  

Gietvloer en warmte 

 Warmte in huis is een van de belangrijkste dingen, met een gietvloer blijft de warmte in huis. De gegoten vloer voelt van zichzelf al warm aan, erg fijn voor in de ochtenden als je net uit bent komt. Niet alleen voelt het van zichzelf al warm aan, een gietvloer kan super goed samen in combinatie met vloerverwarming. Dat is natuurlijk een groot pluspunt, zo heb je en een mooie vloer en warme voeten. Gegoten vloeren houden warmte vast, zo bespaar je geld omdat het een duurzame vloer is. Hoog belastbaar en slijtvast, dat zijn gietvloeren. Dat heeft een groot voordeel, wanneer je iets laat vallen zal er namelijk minder snel een beschadiging op komen. De vloer is erg elastisch, dit maakt dat het erg zacht en comfortabel voelt wanneer je erop loopt of staat. 

Gietvloeren en obstakels 

In een huis zijn er vaak kleine obstakels, zoals geluidsoverlast. Met een gietvloer hoef je hier niet bang voor te zijn, deze vloer is namelijk geluiddempend. Zo hoef je je niet druk te maken om de buren die je feestje kunnen horen, of je huisgenoten wanneer je erg vroeg weg moet.  

In een gietvloer zitten bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat brand niet snel kan verspreiden. Dit is een groot voordeel, op deze manier wordt er tijd voor je gereed om op tijd weg te komen en op tijd de brand te blussen.  

Gietvloeren hebben erg veel voordelen, het is fijn dat een gietvloer vloerverwarming kan verdragen. Je hebt er weinig onderhoud aan, zo heb je een mooie vloer die ongeveer 50 jaar mee gaat waar je niet heel veel aan hoeft te doen. Niet te vergeten dat de vloer duurzaam is. Al deze dingen bij elkaar is een win win situatie toch? En een mooie vloer en zoveel voordelen.