Drukke vloer? Zo richt je de ruimte goed in

Heb je een drukke vloer met opvallende tegels, robuust hout of een druk patroon? Dan kan het wel eens een uitdaging zijn om de rest van je interieur daar op aan te passen. Je vloer is nu eenmaal niet snel en gemakkelijk aan te passen. Misschien heb je het idee dat je momenteel niet veel extra kunt doen in je interieur, omdat de basis van je interieur al zo druk is. Enerzijds klopt dat, maar gelukkig zijn er een paar handige tips waarmee je dit effect kunt tegengaan. Wij zetten ze hieronder op een rijtje voor je!

Zo richt je de ruimte goed in met een drukke vloer

Zo richt je de ruimte goed in met een drukke vloer

1. Houtsoorten

Als je reeds een drukke, houten vloer hebt, is het belangrijk om geen andere houtsoorten meer in je interieur te plaatsen. Gelukkig heb je nog genoeg andere mogelijkheden, bijvoorbeeld meubels in donkere kleuren omdat die net zorgen voor extra contrast en rust. Er is maar één regel en dat is om zo weinig mogelijk hout toe te voegen. Als je écht graag hout in je interieur wilt toevoegen, kies dan precies dezelfde houtsoort als je vloer. 

2. Een mooie overgang

Als je een drukke vloer hebt is de styling van je interieur een moeilijke klus, maar zeker niet onmogelijk. Ga voor één of maximaal twee kleuren als basis in je interieur. Extra tip: het allermooiste effect krijg je wanneer deze twee kleuren ook in je vloer terugkomen.

3. Veel wit

Het is een goed idee om voor zoveel mogelijk wit in je interieur te gaan en zeker voor witte meubels. Drukke tegelvloeren zijn al snel donker en hebben hetzelfde effect op je interieur, dus lichte kleuren vormen daar een prachtig contrast mee.

Zo richt je de ruimte goed in

4. Rustige basis en kleurrijke accessoires

Heb je een drukke vloer maar wil je echt graag wat extra kleur in je interieur toevoegen? Kies dan voor kleinere accessoires in plaats van grote meubels of een muur. We hebben het al dikwijls gezegd: accessoires zijn een stuk subtieler en gemakkelijker te verwerken als het om de inrichting gaat. Hierbij geldt ook wel de regel dat je het beste voor een rustige basis kiest met nog één kleur. Mooie, groene kamerplanten zijn hier het perfecte voorbeeld van!

5. Meubels evenwijdig zetten

Tenslotte is het belangrijk waar en hoe je de meubels neerzet. Aangezien er in het patroon van je vloer reeds verschillende lijnen door elkaar lopen, moet je ervoor zorgen dat je meubels evenwijdig aan elkaar staan. Op die manier creëer je meer rust en leg je de nadruk op één richting. 

Zo, met deze tips kan je de ruimte goed inrichten als de vloer wat drukker is. Wellicht zal je een beetje moeten zoeken wat voor de ruimte het beste werkt en wat jij het mooiste vindt. Experimenteren is de boodschap!