De badkamertrends van 2019 op een rijtje

Door de jaren heen brengen we steeds meer tijd door in de badkamer. Het is dan ook fijn dat jouw badkamer helemaal is ingericht naar jouw wensen en matcht bij de rest van het huis. Dit is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en hangt af van welke interieurstijl jouw voorkeur heeft. Er zijn natuurlijk wel een aantal trends gespot en die zetten we even voor je op een rij.

Zwart & goud

De tijd waar het voor de hand lag om te kiezen voor lichte kleuren en tegels voor de badkamer is voorbij. Waar eerst de inrichting van de slaapkamer steeds belangrijker werd, zie je nu ook dat de badkamer steeds meer aandacht krijgt bij het inrichten. Er zijn twee kleuren die opvallend veel terugkomen en dat zijn zwart en goud. Dit kan heel kleinschalig, bijvoorbeeld door de kranen in het zwart of goud te kiezen. Je kunt het ook groter aanpakken door een hele douchewand in het zwart of goud te kiezen.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083429458/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/AbXFNdgZv-W5l0tkXQ2oJafzvyEihUCXmnwJLfvaj1xAAj-QtUDc3mA/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083429463/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083429465/

Opvallende tegels

Sommigen vinden een effen simpele douchewand prima, anderen zoeken liever de grenzen op en gaan voor iets spectaculairs. Wat je veel ziet zijn tegels in de vorm van honingraat of vissenschubben. Zoals je ziet op onderstaande afbeeldingen wordt er veel gekozen voor groene en blauwe tegels. Naast dat felle kleuren meer voorkomen in de badkamer, zie je ook nog steeds veel marmer. Een marmeren wastafel of wand zijn heel gaaf.

Kun je deze foto’s hier embedden?

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/423479171207991298/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101083167674/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213358101082832006/

Ronde spiegels

Elke inspiratiefoto van een badkamer die je tegenkomt heeft er wel eentje, ze zijn niet meer weg te denken! Ineens was de trend er,  ronde spiegels en wat staan ze prachtig in de badkamer. Met ronde spiegels in jouw badkamer creëer je een speels effect, daarnaast kun je ronde spiegels ook goed combineren.  Heb je veel hoekige vormen in huis? Plaats een ronde spiegel voor een fris effect.

Wastafels

Wat betreft wastafels heb je ook eindeloze opties. Kies voor een opzetwastafel, een meubelwastafel of toch liever een vrijhangende wastafel! Wanneer je kiest voor ronde spiegels combineer deze dan met ronde opzetwastafels. De opzetwastafel wordt gemonteerd op een wastafelblad. Dit kan enkel een blad zijn, maar ook een wastafelmeubel met lades. Hier kun je mooi je verzorgingspullen en de handdoeken in kwijt.

Lichte ruimte

Het is fijn dat er in een badkamer voldoende licht binnenkomt, bijvoorbeeld wanneer je je baard gaat scheren of je make-up gaat doen is goede belichting erg handig. Je ziet tegenwoordig veel badkamers met grote ramen, dan komt er in ieder geval voldoende daglicht binnen. Een nadeel is wel dat je weinig privacy hebt, iedereen kan direct naar binnen kijken en dat moeten we voorkomen! Goede raamdecoratie op maat is daar de oplossing voor, alleen welke is geschikt voor zo’n vochtige ruimte als de badkamer? Kies voor plisségordijnen of duorolgordijnen! Dit zijn beide raamdecoraties die vocht- en vuilbestendig zijn, ideaal. Zorg er wel ten alle tijden voor dat je de badkamer goed ventileert.  

Welke trends ga jij in je badkamer verwerken?