Een hippe badkamer in 2019

EAls je nu voor de inrichting van je badkamer staat, welke badkamer kies je dan? Wat is hip en wat zal er binnen een aantal jaren nog altijd even hip uitzien? Welke badkamermeubels kies je, welke kleuren breng je aan, waar plaats je je sanitaire installatie het best? Het zijn allemaal vragen die je je stelt. In dit artikel proberen wij hierop een antwoord te geven. Laat je vooral inspireren en kies wat het beste bij jou past. 

Kleur op de vloer
Een gietvloer met betonlook of grote donkergrijze tegels zijn heel trendy. Ze vormen een mooi contrast met je witte bad, toilet of wastafel.

Behang in je badkamer
Badkamermuren behangen is heel wat jaren niet meer gebeurd. Nu bestaat er voldoende leuke behang speciaal voor in de badkamer. Kies een vrolijke en hippe print: grote bloemen of tropische palmblaren bijvoorbeeld. Het mag best wel een beetje gek zijn: nep-natuurstenen, honingraten of nep-vintage-retro-tegeltjes bijvoorbeeld. Door één of twee muren te behangen kun je om de zoveel tijd je badkamer een andere look geven.

Installeer een inloopdouche
Een grote inloopdouche met een glazen douchescherm is dé trend en zal dit nog vele jaren blijven. Indien mogelijk voorzie je nissen in de wanden van de douche. Hierin kun je je schoonheidsproducten of zelfs een kunstwerkje plaatsen.

Een vrijstaand bad: lekker luxueus
Heb je veel ruimte in je badkamer of wil je toch liever geen douche? Installeer dan een vrijstaand bad. Het geeft je badkamer een luxueuze uitstraling. Ook een bad dat enkel met één lange zijde tegen de muur staat, creëert een groter ruimtegevoel.

hippe badkamer 2019

Zorg voor helder licht
Een grote lichtinval verhoogt het ruimtegevoel in je badkamer. Dit is zeker bij kleinere woningen een groot voordeel. Komt er toch te weinig natuurlijk licht in je badkamer? Zorg er dan met extra verlichting voor dat je badkamer er stralend helder uitziet. Naast dit helder licht kun je uiteraard ook voor sfeerverlichting kiezen, dit voor wanneer je het intiem en gezellig wilt maken.

Badkamermeubels op maat
Voor de slaapkamer of de keuken weten we het al lang: ingebouwde kasten of kasten op maat maken je kamer af. Doe hetzelfde voor je badkamer. Badkamermeubels die mooi aansluiten tegen de muren zijn hip en zijn bovendien praktisch. Het risico dat je naast je kasten allerlei zaken gaat stapelen is klein.