Restyle je badkamer en creëer een plek waar je optimaal kunt ontspannen

restylen badkamer

Voel jij ook regelmatig de drang om even op jezelf te zijn, weg van de stress en heerlijk languit in je bad te liggen? Of ben je een échte douche-fanaat die minutenlang het water over zich heen laat stromen? Badkamers worden heel erg belangrijk in een woning, daar zijn wij van overtuigd. Een badkamer is meer dan alleen een plek waar je snel een douche neemt of gauw je tanden poetst. Neen, een badkamer wordt een echte spa, een ontspanningsruimte, een relax-tempel. Tijd om je badkamer te restylen? Wij helpen jou hier op weg met een aantal tips en voorbeelden.

Bepaal het uitzicht van je nieuwe badkamer

Hoe vaker je in je badkamer vertoeft, hoe belangrijker de algemene sfeer wordt. Ga voor een gezellige badkamer die volledig bij jou past. Voordat je helemaal gaat restylen, bepaal dan hoe je badkamer er ongeveer zal moeten uitzien. Denk aan kleuren, materialen en stoffen. Je mag gerust je kamer een bepaalde stijl aanmeten zoals: industrieel, Scandinavisch, minimalistisch, landelijk of vintage bijvoorbeeld. Ga op internet zoeken naar foto’s van badkamers en stel een mood-board samen. Dit geeft de algemene sfeer weer die je badkamer moet uitstralen. Probeer je bij elke stap hieraan te houden en verlies het geheel niet uit het oog.

Details zijn belangrijk

Let bij de restyling vooral op de details, want die maken het geheel af. Neem nu bijvoorbeeld je toilet. Kies uit het enorme aanbod dat ene model dat perfect bij jou past. Ga je voor een staand toilet of wil je eerder een wandcloset kopen? Een wandcloset kopen is misschien niet het eerste waaraan je denkt. Toch kan het heel praktisch zijn om geen hindernissen te hebben bij het schoonmaken van je vloer. En een dergelijk type WC staat heel stijlvol. Doe gelijkaardige bedenkingen bij alles wat je aankoopt: je vloer, je wandtegels, de beschildering en natuurlijk ook je badkamermeubelen, bad, douchebak, douchescherm, raamdecoratie en ga zo maar door. Ieder element is belangrijk.

Have fun!

Badkamers opnieuw inrichten is voor veel mensen een zware opdracht. Dit hoeft niet zo te zijn. Maak er een prettig project van en doe leuke ervaringen op. Spreek vrienden of vriendinnen aan en hou een avondje brainstormen. Wie weet welke prettige, gekke of stijlvolle ideeën er uit de bus komen. Maak van de restyling een leuke tijd, dan zul je gegarandeerd nog meer van je toekomstige badkamer houden.