Een thuisbioscoop maken: zo doe je dat!

Een-thuisbioscoop-maken

Nu we grotendeels thuiszitten door het coronavirus, moeten we onszelf toch een beetje vermaken. Misschien vind je het niet veilig of ongezellig om onder deze omstandigheden naar de bioscoop te gaan. In dat geval kan je thuis een gezellige plek maken om films te kijken. Met een paar tips kan je een leuke thuisbioscoop maken! Dit maakt het meteen een stuk minder erg om lekker binnen te blijven. Het zal wellicht niet worden zoals in een echte bioscoop, maar het is wel veel gezelliger. Zo is het in je thuisbioscoop niet erg om even weg te dommelen. Bovendien zal je geen last hebben van iemand die voor je zit! Een thuisbioscoop maken, zo doe je dat!

1. Thuisbioscoop maken: een scherm

Een leuke thuisbioscoop kan natuurlijk gewoon met een televisie. Maar je kunt het ook iets origineler aanpakken. Het ultieme bioscoopgevoel krijg je namelijk door een film op een doek, dit kan met een laken of op een witte muur, te projecteren met een beamer. Op deze manier heb je een veel groter bioscoopscherm dan wanneer je een televisie gebruikt.

2. Speakers

Tegenwoordig vind je een surround speakersysteem al in vele huiskamers. Speakers mogen ook in een thuisbioscoop niet ontbreken. Waar je wellicht minder snel aan denkt, zijn subwoofers. Deze speakers kom je vaak tegen in auto’s, zijn van goede kwaliteit en hebben een stevig basgeluid waardoor je film nog beter tot zijn recht komt. Je moet natuurlijk wel een beetje rekening houden met je buren. Niet iedereen zal even blij zijn met dit geluid.

3. Een donkere ruimte

Het beeld is veel beter te zien als je het in een donkere ruimte bekijkt, dan heb je geen last van reflectie. In de bioscoop zit je immers ook in het donker. Doe de gordijnen dicht of maak een gezellige tent. Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om een tent te bouwen en hier vervolgens de hele dag in door te brengen. Maar ook voor volwassenen is een tent erg leuk.

4. De juiste sfeer

Door een thuisbioscoop te maken kan je het zo gezellig maken als je zelf wilt. Je kunt de films gewoon bekijken vanop de bank, maar je kunt ook matrassen en kussens op de grond leggen zodat je lekker kunt relaxen. Leg al jouw kussens neer en voorzie wat warme plaids om onder te kruipen. Zorg voor gezellige sfeerverlichting zoals kaarsen en een lichtsnoer, dit creëert nog meer sfeer. Trek vervolgens comfortabele kleding aan en je avondje bioscoop kan beginnen.

5. Een bar

Voor extra luxe zet je achter de bank een bar met koelkastje neer. Want een film is natuurlijk niet compleet zonder een grote beker frisdrank of een lekker koel biertje. Indien je er de ruimte voor hebt, kan je eventueel een grotere bar plaatsen met echte barkrukken. Sfeer gegarandeerd!

6. Snacks

Dacht je dat we de popcorn gingen vergeten? Nee hoor! Je kunt natuurlijk een grote berg popcorn bewaren onder je bar. Maar je kunt het nog beter aanpakken door een popcornmachine bovenop je bar neer te zetten. Heb je geen bar voorzien? Dan is een vintage exemplaar op wielen wellicht een leuk alternatief!

Zo, met deze tips kan je een gezellige thuisbioscoop maken. Wij wensen je alvast veel plezier met inrichten en natuurlijk ook met het kijken van films!