Tips voor het kiezen van een douchecabine

De douche en de douchecabine zijn een belangrijk onderdeel van de badkamer. Er zijn veel mogelijkheden en opties als het om douchecabines draait. Maar hoe kies je de perfecte douchecabine uit? Wij hebben de verschillende opties voor je op een rijtje gezet!

douche cabine

Open of gesloten

Een van de keuzes die gemaakt moet worden, is de keuze tussen een cabine met of zonder achterwand. Wat is het verschil? Een cabine zonder achterwand wordt tegen de muur bevestigd. Door middel van de muur wordt de douchecabine afgesloten. Een douchecabine met achterwand kan door de gehele ruimte geplaatst worden, hierbij ben je dus niet afhankelijk van de muren in de badkamer. Er zijn ook douchecabines verkrijgbaar die volledig gesloten zijn, dit betekent dat er ook een dak op de douchecabine is bevestigd. 

Inloopdouche

Het voordeel van een inloopdouche is dat je deze grotendeels zelf kan laten ontwerpen naar je eigen smaak. Bij een inloopdouche ben je namelijk niet afhankelijk van de afmetingen van een douchebak of een duur. Natuurlijk ziet een inloopdouche er ook luxe uit. Maar er zijn ook nadelen. Als je een echte koukleum bent is een inloopdouche misschien geen goed optie, een inloopdouche is kouder dan een douche met cabine. De warme lucht van het water blijft niet in de cabine hangen maar trekt de ruimte in. Daarnaast heb je vaak ook meer last van nattigheid, er is geen douchebak of deur die het water tegenhoud. Om dit te voorkomen kan je er voor kiezen om een extra muurtje te plaatsen.

Douchebak

Als je kiest voor een inloopdouche heb je geen automatisch geen douchebak nodig, maar bij een cabine kan dit wel een optie zijn. Het voordeel van een douchebak is dat het water niet de badkamer inloopt en dus zonder waterballet wordt afgevoerd. Daarnaast bestaat een douchebak uit een geheel waardoor de kans op lekkage kleiner is. Maar een cabine zonder douchebak geeft een strakkere uitstraling aan de badkamer. Als je in de badkamer, op de plek waar de douchecabine moet komen, al de juiste tegels hebt liggen is het ook voordeliger om voor een cabine zonder bak te gaan. Er hoeft dan geen bak of tegels worden aangeschaft.

Soorten glas

Mocht je voor een douchecabine met glas kiezen, dan is de volgende stap de keuze voor het soort glas. Er zijn namelijk diverse opties:

  • Helder glas: dit glas wordt het vaakst gekozen. Zoals de naam het al zegt kan je er doorheen kijken waardoor de badkamer ruimer oogt.
  • Melkglas: melkglas is mat, maar heeft een lichte tint in het glas zitten. Net zoals bij helder glas zorgt de lichte tint ervoor dat de badkamer ruimer oogt.
  • Matglas: bij matglas kan je nog wel iemand in de douche zien staan, maar je kan niet volledig door het glas heen kijken. Hierdoor verhoog je de privacy in de badkamer.
  • Rookglas: dit glas heeft een donkere tint, maar is wel helder. Door de donkere tint van het glas wordt het lastigere om er doorheen te kijken.
  • Spiegelglas: als je weinig ruimte in de badkamer hebt is spiegelglas een goede optie. Het glas spiegelt, hierdoor hoe je dus geen spiegel meer in de badkamer te plaatsen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!