Wat zijn de voordelen van een tuinkleed?

Het is heerlijk lenteweer en de zomer staat bijna voor de deur. De dagen worden langer, het zonnetje wordt stilaan warmer en we maken ons klaar om buiten te genieten. En waar kunnen we dat beter dan in onze eigen tuin? Of je nu een kleine of een grote tuin hebt, het is sowieso leuk om hem klaar te maken voor het zomerseizoen. En met slechts één item kan je jouw tuin in een handomdraai restylen: een tuinkleed! Een buitenkleed ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook praktische voordelen. In deze blogpost zetten we de voordelen van een tuinkleed op een rijtje!

1. Een tuinkleed zorgt voor sfeer 

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je tuin op te frissen, is een tuinkleed de ideale oplossing. Een buitenkleed geeft de tuin extra warmte en textuur, en dat zonder extra ruimte in te nemen. Tuinkleden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, materialen en vormen. Hierdoor is er altijd wel een tuinkleed dat bij jou en je tuin past. Er komt geen ingewikkelde constructie en montage aan te pas. Je hoeft het kleed alleen maar uit te rollen en je bent klaar!

tuinkleden

2. Een buitenkleed creëert gezelligheid

Met een buitenkleed creëer je een woonkamer sfeer in jouw tuin. Het is ideaal om de zithoek of loungehoek écht uitnodigend te maken. In een gezellige tuin kunnen mensen er zich snel op hun gemak voelen en dat is natuurlijk fijn. Welke tuinset je ook in je tuin hebt staan, met een kleed geef je jouw tuin sowieso een prachtige uitstraling!

Extra tip: als je een grote tuin hebt, is het leuk om meerdere tuinkleden met elkaar te combineren. Onderstaande afbeelding is hier een mooi voorbeeld van. Zoals je ziet, mag je gerust verschillende kleuren en vormen combineren. Dit creëert een leuk en speels effect! Heb je een kleine tuin? Dan hou je het beter bij één mooi kleed.

3. Tuinkleden beschermen de vloer

Heb je al eens een tuinverbouwing meegemaakt? Dan weet je dat dit niet goedkoop is. De vloer speelt hierbij een belangrijke rol. Of het nu gaat om tuintegels, vlonders of mooi groen gazon: het is een flinke investering. Daarom wil je er uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Hoewel je niet kunt vermijden dat de vloer ouder wordt, kan je met een buitenkleed wel de nodige bescherming bieden. Door tuinkleden te plaatsen op plekken waar veel voetverkeer is, kan je de vloer beschermen en zal deze langer mooi blijven.

tuinkleed

4. Ideaal om lelijke plekken te verbergen

Een tuinkleed is niet alleen handig om de vloer te beschermen, maar ook om lelijke plekken op de vloer te verbergen. Denk maar aan een beschadigde vloer door waterschade of scheuren in de stenen van je terras. Een buitenkleed is perfect om een stuk van de schade te verbergen en de tuin alsnog op te fleuren.

5. Voelt zacht onder blote voeten

In de zomer is het heerlijk om op blote voeten rond te lopen in de tuin. Echter zijn bepaalde materialen zoals een houten terras of grind niet echt prettig om zonder schoenen op te lopen. Met een buitenkleed is dit probleem meteen opgelost. Laat die blote voeten maar komen!

de mooiste tuinkleden

6. Het is kindvriendelijk

Tenslotte is een buitenkleed ook een goed idee als je kinderen hebt. Kinderen vinden het fijn om lekker op de grond te zitten en te kruipen, en dan is een zachte ondergrond natuurlijk wel aangenaam. Een kleed buiten is niet alleen zacht en warm, maar het zorgt ook voor een gevoel van bescherming. En dat is het allerbelangrijkste: dat je kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen!