Mogelijkheden voor een visgraatmotief op de vloer

U kunt van uw huis iets bijzonders maken door bijvoorbeeld een vloer met een visgraatmotief. Dit geeft een mooie houtlook, maar zorgt ervoor dat het niet saai wordt. In het visgraatmotief wordt de korte zijde van de kleine plank naar het einde van de lange zijde gelegd, en kan ook kruislings in de kamer gelegd worden. Dit ziet er chique uit en geeft uw kamer een unieke en luxe uitstraling.

visgraat vloer

Naast de oorspronkelijke houten visgraat vloeren zijn er tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden, het is mogelijk om een visgraat PVC vloer te leggen, om vloertegels te gebruiken, vloerbedekking te leggen of laminaat te gebruiken die een visgraatmotief heeft. Op deze manier kunt u op een betaalbare manier een visgraatmotief op de vloer realiseren.

Verschillende ruimtes – ander motief

Om de afzonderlijke ruimtes in een kamer, bijvoorbeeld een eethoek, visueel te scheiden van de woonkamer, kunt u dit bereiken door verschillende legrichtingen en stijlbreuken te gebruiken. Deze afscheiding kan worden gerealiseerd door een band. Een band is simpel gezegd een strook over de vloer heen. Vaak wordt hier gekozen om deze band in dezelfde kleur te gebruiken

Visgraat van Laminaat

Om te beslissen welke vloer u neemt, moet u enkele beslissingen maken. Om de keuze van materiaal te maken kunt u bijvoorbeeld kijken naar de kosten of afwerking. Zoals bij bijna alle producten is laminaat ook in verschillende prijsklasse verkrijgbaar. De visgraat vloer prijzen verschillen vanzelfsprekend. Naast het materiaal is het dus ook belangrijk om naar de kleur en de afwerking te kijken. Ga naar een speciaalzaak of kijk online wat bij u portemonnee past. En vergeet niet, dat het een mooie investering kan zijn. Goedkoop is zoals bij veel andere producten duurkoop.

PVC visgraat

In tegenstelling tot de andere PVC vloeren kunt u een PVC visgraat niet via een kliksysteem leggen. Dit komt doordat het niet zoals bij normaal klik PVC op een speelse manier gelegd kan worden. Hierdoor oogt het super snel heel slordig, het leggen van een visgraatmotief is dus een stuk lastiger. Hierdoor, wordt het vaak ook aangeraden om een visgraatmotief te laten leggen.

Zelf leggen of laten leggen

Zoals zojuist ook al genoemd, is het van uiterst belang dat er goed wordt nagedacht bij het leggen van een visgraatmotief vloer. Omdat het een andere kunst is dan de andere vloeren wordt er vaak gekozen om dit motief door experts te laten leggen.