Ben jij al voorbereid voor de feestdagen in de keuken?

Goed voorbereid de keuken in voor de feestdagen

De feestdagen zijn bij uitstek geschikt om jezelf eens even lekker uit te sloven in de keuken. Weken van tevoren het menu samenstellen, misschien zelfs proef-koken, en kijken of het “mooie”
servies nog helemaal compleet en onbeschadigd is. Lijstjes maken met boodschappen, benodigdheden qua keukenmaterialen, het juiste bestek of geschikte glazen, etc. etc. Alle puntjes op de culinaire “i”, zodat het feestdiner ook dit jaar, weer onovertroffen kan worden. Ben jij al voorbereid voor de feestdagen in de keuken?

Alles wat je ook maar nodig zou kunnen hebben, kun je vinden op Kokenenwonen.nl de online woonwinkel. En als je nu begint met de planning en de voorbereidingen, dan kun je de bestelling ruim op tijd doorgeven. Zodat je zeker weet dat je tijdens de voorbereidingen voor het daadwerkelijke feestdiner, alle materialen in huis hebt om zonder stress aan het feest-koken te kunnen beginnen.

voorbereid voor de feestdagen

Voorbereidingen en benodigdheden

Allereerst wil je natuurlijk weten voor hoeveel personen je aan de slag moet. Heb je voldoende zitplaatsen aan de eettafel of moet je toch het bureau aan de tafel schuiven om ruimte te creëren? En heb je een passend tafelkleed? Een laken, eventueel opgeleukt met wat ornamenten, kan overigens ook prima dienst doen als feestelijk tafelkleed.
De volgende stap is om te bepalen wat je de gasten gaat voorzetten. Hoeveel gangen of welke hapjes. Heb je de juiste borden en schaaltjes? Of glazen! Die kun je uitstekend gebruiken om soep in te serveren. Doe er een strikje om voor een extra sfeervol tintje.
Het bestek moet je ook niet vergeten. Heb je voldoende van alles? Zeker als het diner uit meerdere gangen bestaat, kun je bij nader inzien zomaar onvoldoende vorken, lepels of messen blijken te hebben. En zijn je messen geschikt voor wat je gaat serveren? Een hertenbiefstukje is lastig snijden met een botermes. Het diner zal dan heel lang gaan duren.
En iets waar je altijd achter komt als het te laat is… Heb je voldoende en juiste pannen? Zeker als je van plan bent om meerdere gerechten of hapjes tegelijkertijd te gaan maken, dan kom je er tijdens het koken ineens achter dat je een steelpannetje te weinig hebt. Of dat het wel heel goed uit zou komen als je een extra koekenpan tot je beschikking zou hebben.

Enfin, allemaal voorbeelden van mogelijke stressmomentjes die je allemaal kunt vermijden als je goed voorbereid de keuken in gaat voor de feestdagen. Doe er je voordeel mee en veel succes – maar vooral plezier – tijdens het koken!