Zwarte Hanglampen

Op dit moment heb je diverse stoere stijlen waar je je inrichting mee kunt aankleden. Als je gaat kijken naar het kleurgebruik, zie je dat de kleur zwart zeer populair is in huishoudens. Het kan in combinatie met wit (of lichte kleur) een mooi contrast geven aan het interieur. Hanglampen spelen hierbij ook een belangrijke rol als eyecatcher aan het plafond. Voor welke lampen kies jij?

Kies je stijl

Wanneer je kijkt naar een zwarte lamp, zul je merken dat je in elke stijl wel wat kunt vinden. Wanneer je al een vaste stijl in je interieur hebt, is het natuurlijk logisch dat je dezelfde stijl kiest voor de hanglampen. Zo steel je met nieuwe zwarte design hanglampen in ieder geval de show thuis.

Modern

zwarte hanglamp
De Mioni Tonda à €179,-

Als je kijkt naar moderne zwarte hanglampen zul je al snel heel veel bijzondere vormen vinden die gemaakt zijn van diverse materialen. De ene hanglamp is nog aparter dan de ander. Zo heb je bijvoorbeeld de Mioni Tonda. Dit is een zwarte hanglamp die mooi, groot en modern oogt zonder allerlei details. Maar je kunt ook eens kijken naar een lamp als Zuiver Marlon, ook een zeer goede keuze op het lijstje van zwarte design hanglampen, deze zul je niet snel in andere huishoudens terugvinden.

zwarte hanglampen
Zuiver Marlon à € 79,-

Klassiek en landelijk

Wanneer je voor meer robuuste, zwarte hanglampen gaat, dan valt er qua klassiek en/of landelijk ook erg veel te vinden. Zo heb je Normann Copenhagen Bell die erg stijl en robuust toont, je krijgt een zwarte hanglamp die je kamer genoeg sfeer zal geven. Of ga terug in de tijd en kies voor een zwarte kroonluchter, deze zal mede dankzij de kleur extra opvallen. Of maak je bestaande hanglamp zwart! Als je erg handig bent, kan je op deze manier geld besparen en creatief aan de slag gaan.

Hanglamp zwart
Normann Copenhagen Bell Large à € 484,99

Vintage

Als je van de vintage stijl houdt, waarbij meubels en accessoires vaak een verweerde uitstraling hebben, zoek dan je nieuwe zwarte hanglamp ook in deze stijl met uiteraard de nodige slijtageplekken. Hierdoor ziet de zwarte hanglamp er uniek uit en past deze dan perfect in jouw interieur. Je kunt je ook laten inspireren door de bestaande modellen, zoals bijvoorbeeld de Kare Design Spider Multi, een armatuur met vooral een opvallend design vanwege zijn aan ‘spinnenpoten’ bevestigde lampen. Of ga richting een design waarbij er op een creatieve manier met metaal de lamp is ontworpen. LaForma Darwin is daar een mooi voorbeeld van. Je hebt genoeg zwarte hanglampen waar je uit kunt kiezen waarbij deze zijn gemaakt van diverse materialen.

hanglampen zwart
Kare Design Spider Multi 6L à € 286,99

Plaatsing

Ook al ogen zwarte lampen erg mooi, wees je van een juiste plaatsing bewust. Dat betekent dat de kleuren goed moeten combineren en de lamp ook echt past in die kamer. Als je een een goed contrast hebt, dan heb je al een goed begin. Dan moet je nog kiezen tussen zwarte design hanglampen of zwarte landelijke hanglampen. Kijk eens uitgebreid in de diverse collecties in diverse woonzaken met daarbij naar diverse voorbeelden om een goed beeld te krijgen van mogelijke combinaties.

set zwarte hanglampen
Santa Punch, trechtervormige hanglamp à € 235,00