Besparen op de inrichting van je huis: 5 tips

Besparen op de inrichting van je huis

Heb jij een nieuw huis? Wat een leuk nieuws! Natuurlijk wil je je huis zo mooi mogelijk inrichten. Eindelijk die prachtige bank en die grote eethoek. En die geweldige lamp moet ook zeker aan het plafond hangen in je nieuwe stekje. Maar wacht eens even, laat je bankrekening het wel toe om helemaal los te gaan in de inrichting van je huis? Om te voorkomen dat je de komende maanden op water en brood moet leven, geven wij vijf tips om te besparen op de inrichting van je huis.

1. Kies voor tweedehands meubels

Bij een nieuw huis ben je wellicht geneigd om allemaal nieuwe meubels te kopen, maar is dat eigenlijk wel nodig? Neem eens een kijkje bij de kringloopwinkels in je buurt en check tweedehands sites. Zo kosten tweedehands stoelen je waarschijnlijk maar de helft van de originele prijs. Je kan er dus flink wat geld mee besparen. En dat is nog niet alles! Met tweedehands meubels kan je ook een uniek interieur creëren. De kans is namelijk klein dat familie of vrienden dezelfde meubels hebben. 

2. Maak gebruik van je netwerk

Mooie tweedehands meubels vind je heus niet alleen bij de kringloop. Misschien nog wel eerder op de zolder van je ouders, oma of andere familieleden. Vertel ook aan zoveel mogelijk vrienden en collega’s over je nieuwe huis. Wie weet heeft één van hen nog wel meubels staan die ze niet meer gebruiken. En gaat toevallig iemand een nieuwe pannenset kopen en kan jij deze overnemen. Of misschien heeft die ene kennis van jou een keukenzaak en wil hij je voor een mooie prijs een keuken aanbieden. Alle beetjes helpen!

3. Een likje verf doet wonderen

Heb je een kleine bijzettafel gekocht of gekregen, maar is de kleur niet helemaal jouw ding? Weet dat een likje verf wonderen kan verrichten. Verf de bijzettafel in een kleur waar jij blij van wordt en je hebt als het ware een nieuw meubel dat past in je interieur. Een pot verf is helemaal niet zo duur en op die manier kan je makkelijk besparen op de inrichting van je huis. 

4. Ga voor meubels met een dubbele functie

Meubels met een dubbele functie zijn ideaal als je wilt besparen op de inrichting. Denk aan een bed met opberglades eronder, een bank die ook als bed kan dienen en een eettafel met extra opbergruimte. Meubels met dubbele functies besparen je trouwens niet alleen veel geld, maar ook flink wat ruimte.

5. Denk op de lange termijn

Zo’n knalgele bank mag dan ontzettend leuk zijn, maar vind je hem over een paar jaar nog steeds leuk? Misschien heb je na een paar maanden spijt van je aankoop. Kies daarom liever voor meubels in neutrale kleuren. Daarna kan je nog steeds kleur aanbrengen door middel van accessoires. Denk aan kamerplanten, een schilderij op de muur, kleurrijke kussens op de bank of een mooi vloerkleed. Accessoires zijn veel makkelijker te vervangen dan een gehele bank. Kijk dus naar wat de beste keuze is op lange termijn. 

Zo, dit zijn een aantal tips om te besparen op de inrichting van je huis. Probeer je huis zeker niet te vol te proppen. Te veel meubilair maakt je onrustig. Je kan beter wat minder meubels en accessoires plaatsen voor een mooi en rustig interieur. Dit zijn trouwens nog veel voorkomende fouten bij het inrichten van een huis.