Kerstboom weg? Met deze tips blijft je woonkamer gezellig!

je woonkamer gezellig

De feestdagen zijn achter de rug. Wellicht vind je het dan ook fijn om de kerstboom op te ruimen en de kerstwoonaccessoires terug in de doos te stoppen. Echter ervaren veel mensen dan een leegte in hun woonkamer. Dat is niet zo vreemd, want een kerstboom brengt natuurlijk veel kleur, leven en gezelligheid in huis. Hoe vul je deze leegte op? Met deze tips blijft je woonkamer gezellig, het hele jaar door!

1. Woonkamer gezellig maken: vul de lege plek

De plek waar de kerstboom stond is nu een leeg gat. Heb je het gevoel dat er iets ontbreekt? Dat is makkelijk op te lossen! Zet er bijvoorbeeld een mooie kamerplant neer, of shop leuke accessoires zoals een grote kandelaar, grote vaas of opbergmand waarmee je de lege plek kunt vullen. Let er wel op dat de plek niet te vol wordt, anders komt het al snel te druk over. Eén item is reeds voldoende om de lege plek te vullen en om je woonkamer gezellig te maken.

2. Lichtjes in de woonkamer

Zonder al die kerstlichtjes is het best donker in huis. Maar hé, waarom hang je de kerstlichtjes niet gewoon aan de muur in plaats van in de kerstboom? Het is toch niet omdat de kerstboom weg moet, dat er geen lichtjes in de woonkamer meer mogen hangen? Ook een lichtslinger, met of zonder ballen, is ontzettend leuk om aan de muur te hangen of op een kast te leggen. Graag iets subtieler? Ook kaarsen en mooie kandelaars geven je woonkamer een gezellige sfeer. 

3. Mooie bloemen

Groen in huis doet het altijd goed. Ben je niet zo’n fan van planten? Dan vind je het wellicht fijn om een mooie bos bloemen op je eettafel of salontafel te plaatsen. Bloemen creëren niet alleen een gezellige sfeer in huis, ze brengen ook kleur in huis én ze ruiken lekker. Zo kan je ook meteen jouw woning fris laten ruiken! En stiekem heb je nu ook het perfecte excuus om een gezellig dagje tuincentrum te plannen. Wellicht vind je daar nog andere accessoires om je woonkamer gezellig in te richten, bijvoorbeeld kussens voor op de bank.

4. Een andere inrichting

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het einde van de feestdagen te gebruiken om je woonkamer te voorzien van een andere inrichting. Misschien heb je wel een leuk kerstcadeau gekregen om je interieur wat te vernieuwen, bijvoorbeeld een kleine bijzettafel? Je huidige meubels een ander plekje geven is uiteraard ook mogelijk. Zet de bank eens aan de andere kant van de kamer, verplaats je televisie en draai de eettafel om. Ziet dit er toch niet zo leuk uit? Dan zet je alles gewoon terug. Je hebt geen kosten gemaakt én je waardeert je woonkamer nu in ieder geval meer dan hiervoor (toen je nog dacht dat het beter ingericht kon worden).

5. De woonkamer opruimen

Onze laatste en wellicht minst leuke tip: ruim je woonkamer op. Rommel in huis zorgt niet voor een gezellige sfeer. Neem afscheid van rondslingerende spullen en dingen die je nooit meer gebruikt. Spullen die je wel af en toe gebruikt, kan je bijvoorbeeld bewaren in een opbergbox. Tegenwoordig is een opbergbox niet alleen praktisch, het is ook steeds meer een styling item in huis. Je kan ze dus prima in open kasten plaatsen of zelfs naast de bank. Natuurlijk zijn er nog andere manieren om spullen op te bergen. Lees hier 7 opbergtips voor in de woonkamer

Dit zijn een aantal tips om je woonkamer gezellig te maken. Kerst mag dan wel “the most wonderful time of the year” zijn, maar dat wil niet zeggen dat je woonkamer de rest van het jaar niet gezellig kan zijn. Vanaf nu heb jij altijd een knus stekje, het hele jaar door!